Alem Toskić: “Rezultata ne smemo braniti, igrati moramo na zmago”

Pred rokometaši Celja je povratni obračun prvega kroga kvalifikacij EHF Evropske lige. Po zmagi 33:29 v dvorani Zlatorog jih proti Danskemu GOGu čaka še drugi polčas tega obračuna. Tekma je še daleč od odločenega. V tekmo bo treba vstopiti brez misli o tem, da je že vse odločeno. Nova tekma, nova priložnost za dokazovanje in tekma, ki lahko mladi celjski ekipi prinese ogromno. Tekma v Gudmeju je na sporedu ob 16:00. 


Zavedamo se, da nas na Danskem čaka težja tekma od te, ki smo jo igrali doma. Verjamem, da jo bomo morali odigrati še na višjem nivoju, a tega se zavedamo, tega smo se zavedali že pred dvobojem. In na takšen način, s takšno miselnostjo se tudi pripravljamo na tekmo. Štirje zadetki v današnjem rokometu ne pomenijo nič, zato gremo v Gudme z željo po zmagi, ne pa braniti rezultata. Pričakujemo še boljšo igro danske ekipe, vemo na čem ta sloni in na to bomo maksimalno pripravljeni, zato verjamem, da se bomo uvrstili v naslednji krog,” je misli pred tekmo strnil Gal Marguč.

Podobno kot Marguč je pred tekmo razmišljal tudi glavni trener Celja, Alem Toskić.Že pred prvo tekmo sem poudarjal, da se zavedamo moči ekipe, kot je GOG. To se je izkazalo na srečanju v Zlatorogu, kjer pa me veseli, da smo odigrali tako kot smo se dogovorili. Tekma je bila odprta, ves čas smo jo nadzirali, na koncu zasluženo zmagali, lahko pa bi bila razlika tudi večja. A to je sedaj za nami, pred nami pa drugi polčas. Vsekakor bo to še težja tekma, GOG je sedaj pod malce večjim pritiskom, na prvi tekmi smo ga presenetili, a mi gremo na Dansko tekmo igrati, kot da je rezultat 0:0. Rezultata ne smemo braniti, igrati moramo na zmago, predvsem pa se držati dogovorov. V tem primeru imamo velike možnosti za napredovanje. Druga tekma bo drugačna, saj se sedaj obe ekipi veliko bolj poznata, pred prvo praktično nismo imeli na voljo posnetkov drug o drugem, sedaj vemo kaj pričakovati, enako pa seveda tudi nasprotnik. Morda bomo kaj prilagodili, malce spremenili, a držali se bomo recepta s prve tekme ter z borbenostjo poizkušali napredovati v drugi krog.”

FOTO: Gregor Katič / RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji