GOG razblinil celjske evropske sanje

Pred rokometaši RK Celje Pivovarna Laško je bil povratni obračun prvega kroga kvalifikacij EHF evropske lige. Na prvem obračun z Danskim GOG Gudmejem so pokazali, da so na sezono dobro pripravljeni in da evropske sezone ne želijo končati že po prvih tekmah. A tekma v Gudmeju je bila povsem drugačna od tiste pred tednom dni v Celju. Celjska igra ni bila na tako visokem nivoju, Danci pa so na krilih najkoristnejšega igralca olimpijskih iger, Mathiasa Gidsla slavili in se uvrstili v drugi krog kvalifikacij.


In Celjani so v tekmo vstopili odločno in z željo po še eni zmagi, saj so hitro povedli z dvema zadetkoma prednosti (1:3). Nato pa nerazumljiv padec v igri rokometašev Celja. Sledil je namreč 10. minutni post brez gola. To je seveda ekipa kot je GOG izkoristila in si priigrale prednosti petih golov (8:3). Celjani so nato znova ujeli pravi ritem in zaostanek počasi začeli zmanjševati. V 17. minuti so se tako približali le še na dva gola in hitro odgovorili izjemnemu naletu Dancev. A rokometašev GOGa to ni zmedlo. V prvem polčasu so delovali zares izjemno in v nadaljevanju so si predvsem na krilih Mathiasa Gidsla ( Gidsel je že v prvem polčasu dosegel osem zadetkov in bil daleč najboljši igralec svoje ekipe) znova priigrali izjemno lepo prednost. Ta je v 26. minuti znašala že šest golov (17:11). Zadnjih 5. minut prvega polčasa pa so znova bolje odigrali Celjani, ki so po delnem izidu (1:3) zaostanek znižali na štiri gole (18:14) in tako ohranili upe za napredovanje.

Drugi polčas so bolje odprli domačini. Ob koncu 35. minute je njihova prednost znašala že sedem zadetkov (23:16). Nato pa nov padec igre Celja po katerem se niso več pobrali. Dodaten udarec je prinesel tudi rdeči karton Matica Suholežnika v 40. minuti. Celjanom je padla zbranost preveč zgrešenih priložnost v napadu k čemu je veliko pripomogel vratar GOGa Torbjoeren Bergerud, ki je samo v drugem polčasu zbral petnajst obramb. Danci so tako tekmo odločili že pred samim koncem, ko so v 48 minuti povedli z enajstimi zadetki prednosti (31:20). S tem so razblinili sanje Celje za nadaljevanje letošnje evropske poti. Rokometaši GOGa so do konca tekme brez težav nadzorovali potek srečanja in na koncju zasluženo slavili z rezultatom 36:25.

Pri domačih je bil daleč najučinkovitejši Mathias Gidesel, ki je iz 13 poizkusov dosegel prav toliko zadetkov, pri Celjanih sta bila s štirimi goli najuspešnejša Stefan Žabić in Ante Ivanković.

GOG : CELJE PIVOVARNA LAŠKO  36:25 (18:14)
Gidsel 13, Pytlick 7; Žabić in Ivanković po 4
Rdeč karton: Suholežnik, 40. minuta

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji