Veszprem na krilih Marguča do finala lige SEHA

Na drugi tekmi polfinala lige SEHA sta si nasproti stala madžarski Veszprem in ukrajinski Motor iz Zaporožja. Veszprem se je do polfinala prebil  po tem, ko so bili v četrtfinalu boljši Nexe Našic (35:33 ; 30:25). Rokometaši Zaporožja so bili v četrtfinalu na dveh tekmah suvereno boljši od Tatran Prešova (27:22 ; 29:19). Bodo po to prve tekme lige SEHA za Veszprem v letošnji sezoni. V skupinskem delu tekmovanja namreč niso nastopali. Igralci Motorja iz Zaporožja so do sedaj samo enkrat premagali rokometaše Veszprema in sicer leta 2014 v skupinskem delu lige prvakov. Ekipi pa si bosta nasproti stali tudi v letošnji sezoni najelitnejšega rokometnega tekmovanja.


V tekmo so odločno vstopili Ukrajinci in povedli z 0:2. A igralci Veszprema so s tremi hitrimi zadetki ekspresno odgovorili in dali vedeti, da nas čaka izjemno izenačena tekma. V nadaljevanju so z dvema goloma prednosti povedli Madžari (5:3), a so se rokometaši Zaporožja vrnili in rezultat izenačili na 5:5. Po nekaj izenačenih minutah so na polovici prvega polčasa igralci Veszprema vodili z 10:8. Ukrajinci so po delnem rezultatu 0:3 v 19 minuti znova povedli (10:11). Naslednjih nekaj minut smo spremljali igro gol za gol, v 23. minuti pa so Madžari prestavili eno prestavo višje. Do 29. minute so si namreč po delnem izidu 6:0 so namreč povedli s prav toliko goli prednosti (19:13). Ukrajincem se je v napadu zaustavilo, saj kar 6. minut niso dosegli zadetka. S šestimi zadetki razlike sta ekipi odšli tudi na odmor. Igralci Veszprema so vodili z rezultatom 20:14.

Po zaspanem začetku drugega polčasa se je igra nato vendarle razživela. In to ravno takrat, ko se je zdelo, da imajo Madžari vse pod nadzorom. Takrat so udarili igralci Zaporožja. Zaostanek so začeli nižati in v 44. minuti prišli le še na dva gola zaostanka (25:23). Rokometaši Veszprema pa stvari vendarle niso prepustili naključju. Po slabši prvi polovici drugega polčasa so po minuti odmora zaigrali kot prerojeni. V veliko pomoč v drugem polčas pa jim je bil tudi vratar Vladimir Cupara, ki je zaustavil kar nekaj pomembnih strelov. Tekmo so tako odločili že pred samim koncem in jo nato le mirno pripeljali do konca 60. minutah. Tekma se je končala z rezultatom 36:29 in tako se bodo rokometaši Veszprema v nedeljo v velikem finalu pomerili z Zagrebom.

Pri Veszpremu je bil z 9 zadetki najučinkovitejši Gašper Marguč, Vladimir Cupara se je na koncu zaustavil pri 13 obrambah. Drugi Slovenec v vrstah Veszprema, Blaž Blagotinšek se ni vpisal med strelce. Pri Motor Zaporožju je bil z 8 goli najbolj razpoložen Dmytro Horiha.

VESZPREM : MOTOR ZAPOROŽJE  36:29 (20:14)
Marguč 9, Nenadić 7; Horiha 8, Bokhan 4

FOTO: Telekom Veszprem HC

Komentarji