Ivan Čupić po strelih s sedmih metrov popeljal Zagreb v finale Seha lige

Danes sta se v prvi tekmi polfinala SEHA lige pomerila Zagreb in Meškov Brest. Tekmo je po loteriji strelov s sedmih metrov spretno dobil Zagreb z rezultatom 38-37.


Tekma se je začela izenačeno, prvi pa je povedel Meškov. Zagreb je hitro odgovoril in po 3 minutah je na semaforju kazalo 3:3. Tekma je bila izenačena tudi v naslednjih minutah. V 17 minuti je Meškov prek Jake Malusa povedel z 10:8. Zagreb je hitro odgovoril in z delnim izidom 4:1 povedel z 12:11. Prvi polčas je pripadel Meškovu, končni rezultat pa je v 30 minuti postavil Filip Vistorop, ki je dosegel zadetek za Zagreb. Meškov je imel pred drugim delom gol prednosti(16:15).

Drugi polčas so bolje odprli Zagrebčani in v 36. minuti povedli z 19:17. Meškov je unovič našel odgovor na igro Zagreba in v 42. minuti prek Staša Skubeta povedel z 21:20. Že 3. minute kasneje so Zagrebčani zopet povedli po zadetku izjemno razpoloženega Filipa Vistoropa. V 47. minuti so si priigrali 3 zadetke prednosti, minuto kasneje pa je Zagreb vodil že 26:22. Meškov je v 54. minuti še vedno zaostajal za 3 zadetke in zdelo se je, da je Zagreb na poti v finale. Toda izjemnih zadnjih 6 minut Meškova je pripomoglo k temu, da so v 60. minuti prek Santalova izenačili in priigrali strele s sedmih metrov.

Sledili so streli s sedmih metrov, kjer so na koncu po loteriji slavili Zagrebčani. Za Zagreb je zgrešil le Klis, pri Meškovu pa sreče nista imela Slovenca Staš Skube in Jaka Malus. Zagreb se je tako po zmagovitem strelu Ivana Čupića uvrstil v finale, ki bo v nedeljo.

FOTO: RK Zagreb

Komentarji