Amra Pandžić: “Obramba je bila vrhunska”

Slovenska ženska izbrana vrsta je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu brez težav ugnala Islandijo. Pred povratno tekmo, ki bo v sredo so si priigrale deset zadetkov prednosti (24:14). Ena izmed bolj zaslužnih za tako prednost je zagotovo vratarka Amra Pandžić. Pandžićeva je tekmo sicer začela na klopi, a je po hitri poškodbi Branke Zec dobila svojo priložnost. In to je več kot odlično izkoristila.


Prvi polčas dodatnih kvalifikacij je končan. Na Islandijo odhajate z desetimi zadetki prednostmi. Naloga še ni opravljena, a ste naredile veliko korak proti uvrstitvi na svetovno prvenstvo. Kako ste vi videli tekmo?

“Skozi celoten obračun smo bile zelo motivirane, vedele smo kaj je naš cilj. Vedele smo, da bo pomemben vsak gol, da bo pomembna vsaka obramba . Bile smo zelo energične . Pomagale  smo si v obrambi. Obramba je bila vrhunska, kar pomeni, da je tudi vratarju potem zelo zelo lažje, zadevale smo v napadu. Že v prvem polčasu smo naredile razliko, veseli pa me, da smo zdržale do konca ter jo še malo povečale. Deset golov mislim, da je lepa prednost, ampak gremo drugo tekmo spet na glavo.”

Amra Pandžić pa je izjemno predstavo nadgradila tudi s svojim prvim golom v reprezentančnem dresu. Z zadetkom preko celotnega igrišča je poskrbela, da so Slovenke prvič na tekmi povedle z dvomestno prednostjo.

Na začetku tekme se je poškodovala Branka Zec. S tem ste posledično priložnost za igro dobili vi. Lahko poveste kaj več o njeni poškodbi?

“Z Branko še ne vem kaj je, mi je pa zelo žal, da ni mogla dokončati to kar je začela. Upam pa da sem jaz nekako oddelala njene želje,” je skromno zaključila Pandžićeva.

Vrhunsko predstavo je Amra Pandžić na koncu zaključila z izjemno dvojno obrambo, ki si jo lahko pogledate v videu.

FOTO: EHF

Komentarji