Ana Gros: “Na Japonskem bomo skušale prikazati največ”

Slovenske reprezentantke tokrat na zboru v Mariboru niso pozdravile Alje Varagić, ki se zaradi poškodbe ne bo udeležila prvenstva na Japonskem. Kljub manjkajoči igralki, pa vse reprezentantke poudarjajo, da je vzdušje v reprezentanci odlično in komaj čakajo pripravljalnih tekem, ki jih bodo odigrale na pripravljlanem turnirju prav na Japonskem.


Kapetanka reprezentance Ana Gros poudarja, da bodo na prvenstvu šle “na glavo”: “Vesela sem vnovičnega snidenja s soigralkami. Nikakor ni lahko, ko izveš, da se je ena izmed reprezentančnih soigralk poškodovala dan pred pripravami, a žal je šport tak. Na Japonskem bomo zagotovo skušale prikazati največ, česar smo sposobne ter doseči dober rezultat. Zahtevne tekme na turnirju nam bodo zagotovo pomagale, da bomo na svetovnem prvenstvu kar najbolj pripravljene.”

Pomemben člen reprezentance bo zagotovo Tjaša Stanko, ki meni, da imajo v reprezentanci dovolj velik kader za doseganje dobrih rezultatov: “Vesela sem novega zbora in odhoda na prvenstvo. Žal mi je zaradi Alje, a tudi poškodbe so del našega športa. Želim si, da bi naša reprezentanca znova prikazala igre iz nekaterih preteklih preizkusov. Zagotovo nam bo pripravljalni turnir prišel prav, je pa res, da bo na svetovnem prvenstvu ritem zaradi zgoščenega urnika še bolj naporen. Menim, da ekipa še vedno premore dovolj dobrih igralk in da bomo vsi strmeli k temu, da na vsaki tekmi prikažemo to kar znamo.”

Želja in cilj po mnenju reprezentantke Nine Zulič je preboj v drugi del SP: “Z reprezentanco potujemo na četrto zaporedno veliko tekmovanje, česar sem zelo vesela. Ne zgodi se vsak dan, da odpotuješ na Japonsko. Tam nas bodo čakale težke tekme in zahtevna naloga. Na vsake tekmice se bo potrebno dobro pripraviti in nato prikazati največ, česar bomo sposobne. Želja in cilj je, da se prebijemo v drugi del svetovnega prvenstva.”

 

Komentarji