Ana Gros pokopala Krimovke

Rokometašice ljubljanskega Krima so v drugem krogu glavnega dela lige prvakinj izgubile proti francoski zasedbi Bresta. Francozinje, za katere igra tudi kapetanka slovenske ženske reprezentance Ana Gros, so v Ljubljani na Kodeljevem slavile z rezultatom 25:29.


Aktualne slovenske državne prvakinje je po katastrofalni predstavi prejšnji teden v Valcei čakal še težji preizkus. Tokrat so Tigrice tekmo odigrale brez Polone Barič in Mance Jurič, zvezdniška ekipa Bresta pa je dokazala zakaj jo uvrščajo med eno izmed najboljših ekip v Evropi. Domačinke so se sicer dobro upirale in pustile veliko boljši vtis kot prejšnji teden v Romuniji.

Gostujoče rokometašice so tekmo odprle po pričakovanjih in hitro povedle s 3:0. Prednosti do konca tekme niso izpustile iz rok, čeprav so borbene krimovke velikokrat prišle blizu izenačujočega zadetka. Rokometašice Bresta, za katerega igrajo zveneča evropska imena, so imele tekmo ves čas v svojih rokah. Razpoložena pri gostih je bila slovenka Ana Gros, ki je v 13. in 14. minuti z dvema zaporednima goloma povišala prednost na 9:4. V 27. minuti so Francozinje prvič povedle za +6, polčas pa so dobile z štirimi zadetki prednosti.

Ljubljanske rokometašice so v uvodnih minutah drugega polčasa prepolovile prednost gostov, Mavsarjeva pa je v 32. minuti zadela za 15:16. Slovenske prvakinje so imela kasneje tudi priložnost za izenačenje, a so zapravile dva strela.

Po neizkoriščenih strelih Krimovk je sledila kazen in nov pobeg Bresta. V 40. minuti so gostje znova vodile za šest (22:16), Bregar pa je posledično vzel minuto odmora. Ta je slovenskim rokometašicam delno pomagala, ki so v naslednjih minutah znova razpolovile prednost Francozinj in v 52. minuti prišle na tri gole zaostanka. Tekma je bila odločena v 55. minuti, ko je za 27:22 zadela Ana Gros. Prav Grosova je bila na koncu z desetimi goli najboljša strelka tekme, pri Krimu jih je pet dosegla Varagićeva.

Naslednja tekma izbrane Uroša Bregarja čaka v soboto, ko bodo gostovale pri Budućnosti v Podgorici.
 
EHF LIGA PRVAKINJ, GLAVNI DEL, 2. KROG
Nedelja, 2. februar, ob 17:00, Kodeljevo (Ljubljana)
RK KRIM MERCATOR – BREST BRETAGNE HANDBALL 25:29 (12:16)
Komentarji