Celjani nadaljujejo, Ribničani so se pobrali

V sklopu prvega kroga nadaljevanja prvenstva so se po reprezentančno-novoletnem premoru v soboto Celjani pomerili proti Mariboru, Ribničani pa so gostili Izolo. Obe favorizirani ekipi sta brez težav premagali nasprotnika in tako ostajata trdno na vodilnih mestih 1. Lige NLB.


CELJE – MARIBOR

Celjski rokometaši so že takoj na začetku tekme pokazali gostom iz Maribora, kdo je vladar Zlatoroga. V 9. minuti so podeli s 7:4 in svojo prednost v nadaljevanju srečanja še višali. Polčas se je končal s prednostjo 4 zadektov za domačine (13:9). Tudi v drugem delu igre so aktualni državni prvaki imeli pobudo na igrišču. Kljub nekaj izvrstnim obrambam mariborskega vratarja Marka Ferjana (skupni je zbral 10 obramb), vijoličastim ni uspelo priti blizu Celjanov. Tekma se je končala s 30:19.

RIBNICA – IZOLA

V mestu suhe robe so tekmo bolje odprli gostje iz Izole, ki so v 7. minuti povedli s 3:2. A domačini so hitro preobrnili izid in upravičili vlogo favorita. Že do polčasa so Ribničani povedli za 7 (16:9), nato pa tempo še stopnjevali. V drugih tridesetih minutah je prednost domačih znašala že +14 (26:12), a so do konca tekme Izolani uspeli znižati zaostanek na 9 zadetkov. Tekma se je tako končala pri rezultatu 30:21.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: RD RIKO RIBNICA 

Komentarji