Ormož kot feniks iz pepela

Še nedolgo nazaj se je v Ormožu govorilo o “mini krizi”, vsaj glede na rezultate. Po 10 krogih so bili Ormožani na predzadnjem mestu, nato so se z zmago proti Slovenj Gradcu dvignili mesto višje in od te tekme dalje ne poznajo poraza. Poraženi niso že več kot 2 meseca (vključno z zimskim premorom). Tokrat so bili na domačem igrišču za gol boljši od Krke, kar jih je postavilo med top 6 ekip slovenske prve lige.


Tekmo so Ormožani odprli dobro, saj so povedli s 4:2, a se je na koncu izkazalo, da je bila to tudi najvišja prednost katerekoli ekipe na srečanju – edino na začetku drugega polčasa so Ormožani le za nekaj sekund vodili za 3. Novomeščani so sicer hitro izenačili in tudi povedli za 2 zadetka (23. minuta, 8:10), a so do konca prvega dela igre “plavi” rezultat preobrnili v svojo korist. Polčas se je končal s 13:11.

Drugi del so z zadetkom odprli domačini, a so igralci Krke hitro izničili prednost 3 zadetkov. Do konca smo gledali popolnoma izenačeno tekmo, v kateri so konstantno prednost enega zadetka držali Ormožani. Novomeščani so v 53. minuti izenačili, a je Ormož ponovno povedel. Tekma se je končala z 29:28.

Zmaga je Ormožane postavila na 6. mesto lestvice, Krko pa potisnila na 8. 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: RK JERUZALEM ORMOŽ

Komentarji