Rokometaši Gorenja še do 10. zaporedne zmage

Dvoboj med Koprom in RK Gorenjem v Areni Bonifika je napovedoval pravi derbi, saj sta obe moštvi na svojih zadnjih obračunih pokazali dobro formo. Gorenje je svojo prvo prvenstveno tekmo v letu 2020 že odigralo v tem tednu, ko so Velenjčani povsem nadigrali Ribnico. Za Primorce je bila to prva letošnja tekma v državnem prvenstvu, so pa pred tem na zadnjih petih tekmah kar štirikrat zmagali. 


Srečanje se je v prvem polčasu po pričakovanjih odvijalo izenačeno, čeprav so v 15. minuti Velenjčani z zadetkom Domna Tajnika povedli s 3-5. Primorci pa se visokoletečih Korošcev niso ustrašili in preko golov Matevža Žagarja in Nejca Planinca prišli celo preobrata in vodstva s 6-5. Od tu so prevlado znova vzpostavili gostje, najprej izenačili, nato pa z dvema zaporednima zadetkoma znova ušli na dva gola prednosti (7-9). Kljub temu je bila njihova prednost ob polčasa minimalna, saj so domači Velenju dihali za ovratnik in rezultat 10-11 ni še v nobenem primeru nakazoval na končnega zmagovalca.

V drugem delu igre se rokometaši Gorenja na parket vrnili še nekoliko bolj motivirani. Tokrat jim zadostovala zgolj prednost dveh zadetkov. Že v 35 minuti je Grega Okleščen Velenjčane popeljal do lepe prednosti, 11-15. Nič čudnega, da so se pri Koprčanih odločili za minuto odmora, ki je obrodila nekaj sadov in Primorci so prednost uspeli prepoloviti (14-16). Sedaj so bili gostje tisti, ki so potrebovali minuto odmora, očitno pa je trener Zoran Jovičić v vrste svojih varovancev uspel vnesti nekaj mirnosti. Rokometaši iz Velenja Kopru niso pustili do izenačenja, čeprav so se v 54. minuti približali celo na gol zaostanka. To jim je omogočalo veliko psihološko prednost in česar niso uspeli izkoristiti Koprčani so izkoristili Velenjčani in tako svoje vodstvo v 58. minuti povečali na 22-26. Pri grajenju odločilne prednosti je pomembno vlogo s tremi zadetki odigral Aleks Kavčič, domači pa se več niso uspeli pobrati.

Koper je sicer poskušal s še zadnjim jurišem in Matevž Žagar je v predzadnji minuti zadel za 25-26, za kaj več pa so imeli Koprčani preprosto premalo časa.

RK KOPER : RK GORENJE VELENJE 25:26 (10:11)
Krečič 6, Žagar 5, Guček 5; Matanović 9, Kavčič A. 4, Kavčič M. 3, Miklavčič 3, Tajnik 3

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

 

Foto: RD Koper

Komentarji