Napovednik preostalih tekem 16. kroga lige NLB

Po včerajšnjih prvih dveh tekmah 16. kroga lige NLB, so danes na sporedu tri tekme, še ena pa je na vrsti v nedeljo. Sinoči so bili Trebanjci boljši od Dobove ter Slovenjgradčani od Ločanov.


RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK MARIBOR BRANIK

Ob 18:00 je v dvorani Zlatorog na vrsti štajerski derbi. Celjani v letošnji sezoni državnega prvenstva še ne poznajo poraza. Ali lahko rokometaši Celja nadaljujejo niz brez poraza tudi po novem letu? Mariborčanom pa ne gre vse po načrtu, saj na prvenstveni lestvici ob 3 zmagah, 1 neodločenem rezultatu in 11 porazih zasedajo predzadnje 11. mesto. Morda Celjani niso pravi nasprotnik takoj po premoru vendar na derbijih smo videli že marsikaj.

RD RIKO RIBNICA : RD BUTAN PLIN IZOLA

Ribničani so v igralni ritem prišli že v sredo, ko so odigrali zaostalo tekmo 15. kroga proti Velenjčanom. Na tisti tekmi Ribnici nič ni šlo po načrtih, saj so visoko izgubili (35:22). A današnja tekma proti Izoli bo morala biti lažja naloga, saj so njihova nasprotniki Izolani zadnji na lestvici. Rokometaši Izole, ki so pred začetkom sezone odkrito napovedovali višja mesta do zdaj niso pokazali prav veliko. Kaj so naredili med premorom in če se lahko dvignejo višje po lestvici pa bomo videli v nadaljevanju sezone.

RK JERUZALEM ORMOŽ : MRK KRKA

Ormožani so pred odhodom na premor ujeli pravo formo in z nekaj zaporednimi zmagami ob koncu lepo skočili na lestvici. Je pa tudi res, da je zadnja tekma proti Loki dobila še en polčas. Tekma se je končala z 31:31, a so po ogledu posnetkov spremenili rezultat, saj so rokometašem Ormoža en zadetek priznali za dva. Tako so tekmo izgubili z 31:30. Bomo videli, če je to pri Ormožanih pustilo kakšne posledice. Krkaši, ki skozi celotno sezono igrajo toplo hladno in nikoli ne vemo kakšno predstavo bodo prikazali na posamezni tekmi. Zagotovo nas čaka lepa tekma.

RD KOPER : RK GORENJE VELENJE

Koprčani so tik pred odmor igrali dober rokomet in si posledično s tem priigrali tudi kar nekaj lepih zmag. Če so tako formo prenesli tudi v novo leto nas proti Gorenju zagotovo čaka zanimiva tekma. A, če lahko sklepamo po predstavi, ki so jo v sredo Velenjčani pokazali proti Ribnici nobeni ekipi v drugem delu sezone proti rokometašem Velenja ne bo lahko.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: MRK Krka

Komentarji