Andraž Velkavrh: “Pred tako publiko kot je bila v Bonifki, je vedno lepo igrati.”

V Kopru smo si ogledali dvoboj med domačim RD Koprom in gosti iz Maribora. Napetih 60.minut, v katerih so bili v rahli prednosti domači rokometaši, je na koncu prineslo delitev točk.


Tekma oz. derbi kroga se je končal z delitvijo točk. Čeprav so Koprčani srečanje nekoliko slabše začeli, o drugi polovici prvega polčasa tega ne moremo reči. Z agresivnim pristopom v obrambi so ohromili mariborski napad, kar jih je tudi pripeljalo do uspešno izpeljanih akcij. V prvem polčasu v svojem elementu ni bil niti mariborski vratar Marin Đurica. V drugi polčas so se Mariborčani vrnili polnoma drugače. Z dolgimi in počasnimi napadi so medli koprsko obrambo, razbranil pa se je tudi Đurica. V drugem delu drugega polčasa so prišli tudi do vodstva, vendar Koprčani niso tako preprosto popustili. Ampak na koncu je zmanjkalo le malo, ekipi sta si morali točke razdeliti.

Svoje nezadovoljstvo pa ni mogel skriti koprski desni zunanju igralec Dani Zugan: “Tekmo smo sicer začeli zelo dobro. Z nekaj hitrimi protinapadi smo uspeli hitro povesti za dva zadetka. Vendar pa je Maribor imel pripravljen odgovor na našo hitro igro in so nas uspešno lovili. Na odmor smo se odpravili z dvema zadetkoma predosi. V drugi polčas smo vstopili nekoliko slabše, kar nas je tudi stalo, da so nas Mariborčani hitro ulovili in celo povedli. Ampak smo se uspeli hitro pobrati in nadaljevati svojo igro, kar pa žal ni bilo dovolj, da bi obdržali obe točki.”

Navdušenja nad igranjem v Bonifiki pa ni mogel skriti Primorec v vijoličnem dresu Andraž Velkavrh: “V začetku prvega polčasa so bili Koprčani vsekakor boljši. V nadaljevanju smo jih zmedli s 5-1 obrambo, kar se nam je dobro obrestovalo, saj smo jih hitro ulovili na izenačenje. V drugem polčasu se je nadaljevala igra gol za gol, zato mislim, da je delitev točk pošten rezultat tekme. Pred tako publiko kot je bila danes v Bonifiki je vedno lepo igrati. Takšne tribune so dobrodošle na prav vsaki tekmi 1.lige, vse dvorane v Sloveniji bi mogle biti tako polne.”

Koprčani v naslednjem korgu odhajajo na gostovanje v Ribnico, Mariborčani pa bodo gostili ekipo Celja Pivovarne Laško.

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji