Jan Pucej: “Že nekaj tekem se nam dogaja, da začenjamo slabo.”

Čeprav je bil prvi polčas nekoliko bolj na strani domačih rokometašev, smo v drugem videli popolnoma drugo sliko. Dobovčani niso uspeli zdržati pritiska izkušenejših Ribničanov, ki so na koncu tudi zasluženo slavili.


Tekmo so sicer odlično začeli domači rokometaši, ampak se je izkušenost nasprotnikov dobro pokazala žže ob izteku prvega polčasa. V drugem polčasu večjih sprememb nismo bili deležni. Ribničani so uspešno nadigravali dobovsko izbrano vrsto ter na koncu tudi visoko slavili.

Tadej Dular, igralec Dobove: “V goste je prišla Ribnica in pričakovali smo težko tekmo. Smo v nizu treh tekem v sedmih dneh in mogoče se malce pozna tudi naša utrujenost. Začeli smo zelo dobro, v napadu smo zadeli lahke strele in tudi zabijali na postavljeno obrambo. V obrambi smo najprej imeli nekaj težav, vendar smo se pogovorili in odpravili napake. Prišle so izključitve in gostje so naredili razliko z delnim rezultatom 5:0. Tako je bil psihološki padec ob koncu prvega polčasa prevelik in zaključili smo z zaostankom 3 golov. Drugi polčas se je začel klasično v našem stilu, nikakor nismo mogli zadeti. V 15. minutah smo zadeli 3 gole kar enostavno proti takšni ekipi kot je Riko Ribnica ni dovolj. Poleg tega je odlično branil tudi njihov vratar in še tisto kar je šlo proti golu je ostalo v njegovih rokah.”

Jan Pucelj, igralec Riko Ribnice: “Že nekaj tekem se nam dogaja, da začenjamo slabo in enako je bilo danes. Ne vemo zakaj, saj vsakega nasprotnika preučimo do potankosti. Ne glede na to vsako tekmo na koncu rešimo, s Krko smo imeli nekaj težav, z Dobovo je šlo nekoliko hitreje. Upamo, da niz zmag obržimo čim dlje in da še vedno ostanemo neporažena ekipa. Čakajo nas še 3 tekme do premora, nato pa po novem letu znova nadaljujemo.”

Dobovčani imajo sedaj dobrih 12dni prosto, saj so tekmo 14.kroga proti Velenju že odigrali, Ribničani pa bodo gostili ekipo Kopra.

Foto: FB/RD Riko Ribnica

Komentarji