Bezjak se poslavlja, vrača se Skube!

Slovenska moška članska reprezentanca bo v času tedna Evropske rokometne zveze (EHF) konec meseca oktobra odigrala dve pripravljalni tekmi pred januarskih evropskim prvenstvom na Švedskem. Prvo v novi ormoški dvorani proti Nizozemski in dva dni kasneje v mariborski Lukni še proti Srbiji.


V svojem tradicionalnem pripravljalnem taboru v Zrečah bo med 20. in 27. oktobrom reprezentanca opravila tudi testiranje motoričnih sposobnosti. Tokrat brez Marka Bezjaka, ki se poslavlja od reprezentančnega dresa. Srednji igralec nemškega Magdeburga, ki je nazadnje dres z državnim grbom na prsih oblekel na lanskih kvalifikacijskih tekmah z Madžarsko za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji in na Danskem, je slovenskemu selektorju Veselinu Vujoviću pred kratkim sporočil, da zaradi zdravstvenih težav in obveznosti na klubski sceni ne bo več nastopil za Slovenijo. “V njegovem poslovilnem pismu nisem videl nobenih možnosti, da ga prepričam v nadaljevanje reprezentančne kariere,” je v zvezi z Bezjakom uvodoma dejal Črnogorec na slovenski klopi.

“Njegovo odločitev obžalujem, gre za osebo, ki mi je zelo pri srcu, ob tem pa je tudi velik bojevnik na igrišču in pravi zgled svojim soigralcem. Njegovo slovo od reprezentance je velika izguba za vse nas, težko bomo našli dostojno zamenjavo tako po človeški kot igralski plati,” je še dodal Vujović, ki ga odločitev Bezjaka niti ni posebej presenetila glede na vsa dogajanja v minulem obdobju. Zaradi zdravstvenih težav bo bližnjo oktobrsko akcijo izpustil tudi kapetan Vid Kavtičnik, se pa po letu 2016 v izbrano vrsto vrača Sebastian Skube.

Nekateri člani slovenske izbrane vrste bodo poleg omenjenih tekem igrali tudi na Rokometni simfoniji, poslovilni tekmi Uroša Zormana in Luke Žvižeja, ki bo 24. oktobra v dvorani Zlatorog. Dan pred tem bo v Ljubljani tudi slavnostna akademija ob 70. obletnici Rokometne zveze Slovenije.

Slovenija bo na evropskem prvenstvu med 9. in 26. januarjem 2020 lovila zadnji vlak za nastop v deželi vzhajajočega sonca. Od evropskih reprezentanc ima le Danska zagotovljen nastop na olimpijskih igrah, v japonsko prestolnico bo odpotoval tudi evropski prvak, najboljše ekipe s turnirja stare celine pa si bodo izborile nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev, ki bodo na sporedu med 16. in 19. aprilom 2020. Slovenija bo v prvem delu EP nastopila v skupini F v Göteborgu, v njej so še Švedska, Švica in Poljska.

PRIPRAVLJALNI TEKMI

Petek, 25. oktobra, ob 19.00
SLOVENIJA – NIZOZEMSKA

Nedelja, 27. oktobra, ob 17.30
SLOVENIJA – SRBIJA

 
Vabljeni igralci na reprezentančni zbor
BLAGOTINŠEK BLAŽ Telekom Veszprem (MAD)
BOMBAČ DEAN Pick Szeged (MAD)
CEHTE NEJC TSV Hannover (NEM)
CINGESAR DARKO AIX (FRA)
DOLENEC JURE FC Barcelona (SPA)
FERLIN KLEMEN Celje Pivovarna Laško
GABER MATEJ Pick Szeged (HUN)
GROŠELJ MATIC Celje Pivovarna Laško
HENIGMAN NIK Pick Szeged (HUN)
JANC BLAŽ PGE VIVE Kielce (POL)
KASTELIC URH FRISCH auf Göppingen (NEM)
KODRIN TILEN Celje Pivovarna Laško
MAČKOVŠEK BORUT Telekom Veszprem (HUN)
MARGUČ GAŠPER Telekom Veszprem (HUN)
OVNIČEK ROK HBC Nantes (FRA)
SKUBE SEBASTIAN Bjerringbro/Silkeborg (DAN)
SUHOLEŽNIK MATIC Dunkerque (FRA)
ŠOSTARIČ MARIO Pick Szeged (HUN)
VERDINEK MATIC Gorenje Velenje
ZAPONŠEK ROK Csurgoig (HUN)
ZARABEC MIHA THW Kiel (NEM)
Komentarji