Bo dirka ali maraton?! Tamše vrnil Goluži!

Rokometno moštvo iz Našic, ki igra pod taktirko slovenska strokovnjaka Branka Tamšeta, je včeraj v domači dvorani na kolena spravilo hrvaške prvake. V prepolni dvorani OŠ kralja Tomislava so morali Zagrebčani priznati premoč njihovim rivalom iz Slavonije z rezultatom 26-23. 


Kdo bo prvi prišel do 3?

V 10. krogu hrvaške Premijer liige so se v nizu tekem za prvaka pomerili “Plinarji” in “Gromi”. Lanskoletni prvaki in podprvaki se tudi letos merijo za državni naslov, serija zmag pa je sedaj izenačena na 1:1. Kdo bo prišel prvi do 3?

Šokanten poraz Našic v hrvaškem Pokalu proti ekipi Sesveta ni poklapal Branka Tamšeta in njegovih fantov, ki so z včerajšnjo zmago ponovno zaostrili bitko za ligaškega prvaka. Zasedba Slavka Goluže je bila boljša na zagrebškem parketu s 30-25, dva meseca kasneje pa so v domači dvorani slavile Našice s 26-23. Naslednji obračun bo že v sredo v hrvaški prestolnici. 

RK Nexe Našice : PPD Zagreb
26-23 (17-11)

Tekmo so bolje otvorili domačini, ki so v prvem polčasu napravili manj tehničnih napak in prišli do vodstva 17-11.  V drugem delu se je pri Zagrebčanih razbranil Aljaž Panjtar (skupno 11 obramb), ki je pomagal svoji ekipi, da se je približala na 19-17. Po minuti odmora na Tamšetovo zahtevo so domačini ostali bolj zbrani in tako v vroči končnici prišli do treh zadetkov naskoka.  

RK NEXE: Kuzmanović (6 obramb/1 sedemmetrovka), Račić, Bakić, Mileta, Vejin 1, Sršen 3, Radovanović (7 obramb/1 sedemmetrovka), Jelinić 6, Manci Mičević, Severec 1, Moslavac 4, Kević 1, Tomić 3, Melić 5, Markušić 2, Pribetić

PPD Zagreb: Kos 6, Ćavar 4, Faljić, Gojun, Srna 1, Slavić (3 obrambe), Klis, Panjtar (11 obramb), Kraljević, Musa 4, Čupić 2, Dibirov, Dodić 1, Kavčič, Leimiter 3, Grahovac 2

 

Branko Tamše, trener RK NEXE: “Prvo bi se želel zahvaliti mojim igralcem. Kapa jim dol za predstavo. Pokazali so iz kakšnega testa so ter bili kos nalogi, kar sem od njih tudi pričakoval. Velika hvala tudi publiki. Žal mi je, da ni bilo takšnega vzdušja tudi proti Sesvetu, saj bi bil rezultat vsekakor drugačen. Hvala še enkrat!”

Slavko Goluža, trener PPD Zagreb: “Prvo bi čestital domačinom na dobri tekmi. Mi na tekmo nismo vstopili po našem dogovoru, hiteli smo brez nekega cilja in naredili nekaj tehničnih napak, ki jih je Nexe izkoristil. Potem je v naši ekipi nastopila nervoza in težko je bilo loviti rezultat. Domačini so zasluženo vzeli obe točki. Sledi analiza tekme, da vidimo naše napake in to popravimo na naslednji tekmi.”

 

FOTO: RK Nexe Našice

Komentarji