Odzivi trenerjev po zaključenem Pokalu

Pokalna trofeja se po sezoni 2017/18 ponovno vrača v celjsko vitrino. V letošnji izvedbi so Celjani nadigrali domačine Ormožane, ki proti prvakom niso uspeli ponoviti predstav iz četrt (proti Trimu) in polfinala (proti Krki). Vsi štirje trenerji so v zaključni Pokalni turnir vstopili brez te trofeje, po dveh dneh pa je ta pripadla Alemu Toskiću. V tekmi za bron so se Koprčani pomerili z letošnjim ligaškim presenečenjem, novomeško Krko. Novomeščani so s pobegom začeli približno deset minut do konca prvega polčasa, v drugem delu pa nadaljevali v visokem tempu.


Tekma za 3. mesto
RD KOPER – MRK KRKA 21:28 (12:17)

Nejc Poklar, glavni trener RD Koper: “V soboto smo odigrali zelo dobro polfinalno tekmo proti velikemu favoritu tega zaključnega turnirja. Ob tem, ko smo se pokazali v dobri luči in namučili Celjane, smo izgubili veliko energije. To se nam je na tekmi za tretje mesto poznalo. Po uvodnih 15 oziroma 20 minutah smo popustili in bili brez energije. Nato se je bilo zelo zahtevno vrniti v tekmo.”

Mirko Skoko, glavni trener MRK Krka: “Po polfinalnem porazu smo bili razočarani, ob tem pa smo na tekmi za tretje mesto igrali v zdesetkani postavi. Mučijo nas poškodbe, a vsa čast fantom. Zdi se mi, da smo bili manj utrujeni in bolj motivirani od Kopra ter bolje razpoloženi. Menim, da smo zasluženo zmagali. Fantom sem dejal, da je zaključni turnir veliko lažje zapustiti z zmago, kar smo dosegli. Čestitam Ormožu za odlično organizacijo turnirja in našim navijačem za podporo. Verjamem, da jih nismo razočarali.”

 

Tekma za 1. mesto 
RK JERUZALEM ORMOŽ – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 24:35 (14:19)

Saša Prapotnik, glavni trener RK Jeruzalem Ormož: “Kot na polfinalnem dvoboju je bilo vzdušje znova odlično. Imamo najboljšo rokometno publiko v Sloveniji, za kar se ji ob tej priložnosti znova zahvaljujem. Na sobotni tekmi nam je zmanjkalo goriva, da bi se tokrat bolje uprli Celjanom, a bomo to znova poskusili prihodnjo sezono.”

Alem Toskić, glavni trener RK Celje Pivovarna Laško: “Vedeli smo, da nas danes čaka težka tekma na zahtevnem ormoškem terenu. Pripravili smo se po najboljši moči. Pristop je bil vrhunski od začetka, ko smo si ustvarili prednost. Nato je bilo vprašanje samo koliko bo znašala končna razlika. Čaka nas še zaključek prvenstva, v katerem moramo pokazati, kar se od nas pričakuje.”

 

FOTO: Denis Žuran

Komentarji