Ljubljančani v Ligo NLB! Kdo se jim bo še pridružil?

Po devetnajstih zmagah, enem neodločenem rezultatu in treh porazih v 1. B državni ligi, je že znano, da je ekipa MRK Ljubljane nagrabila dovolj točk za uvrstitev v NLB ligo. Ljubljančanom je za petami ŠRD Škofljica, ki bi si že z remijem v naslednjem krogu proti Jadranu zagotovili drugo in hkrati zadnje mesto za prestop v najmočnejšo slovensko ligo.  


Minuli petek so lahko Ljubljančani zaključili s špekulacijami in odprli šampanjec za proslavitev prehoda v NLB ligo. Zmaga Velike Nedelje nad Izolo je zagotovila zasedbi Romana Šimona vsaj končno drugo mesto, ki kot vemo, letos pelje v Ligo NLB brez igranja dodatnih kvalifikacij (s predzadnjim iz NLB lige). 

V teoriji je še vedno odprt boj za napredovanje med Škofljico in Grosupljem. Škofljici, ki se trenutno ponaša s 37 točkami, (17 zmag, 3 neodločeni rezultati, 3 porazi) bi za napredovanje zadostovala že točka v naslednjem krogu proti RK Jadran Hrpelje – Kozina. Tretjeuvrščeno Grosuplje je na prav toliko tekmah (23) zbralo pet točk manj od Škofljice, kar pa tri kroge pred koncem letošnje sezone pomeni, da jim je voda že pred časom začela teči v grlo…

Komentarji