Borut Mačkovšek: “Naredili smo velik korak naprej”

Po porazu na tekmi za tretje mesto bo v slovenski reprezentanci zagotovo ostalo nekaj grenkega priokusa. Tako blizu, a tako daleč od medalje lahko rečemo.


“Danes pa ne vem. Razočaran sem. Njihov vratar je imel danes 150 obramb, kar je največ v zgodovini rokometa verjetno. Ne vem jaz sem brez besed. Celo prvenstvo odigraš vrhunsko, prideš do nekam in potem vedno nam ta zadnja stopnička dela težave, ampak, če pogledamo kje smo bili leto, leto in pol nazaj mislim, da smo naredili velik korak. Postali smo tudi kar je najbolj pomembno večja ekipa. Nekako se nam je vrnilo to veselje na obraz, to je najbolj pomembno. Mi bomo nadaljevali s trdim delom in verjamem, da je potem uspeh neizbežen,” je bil nad polfinalom in tekmo za tretje mesto razočaran Borut Mačkovšek.

Mačkovšek je z rezultatom vseeno zadovoljen, a ga moti, da niso izkoristili dveh možnosti za medaljo. “Mislim priti v polfinale je odličen rezultat, ampak, ko si enkrat v boju za medalje seveda ti je žal, te boli srce in si žalosten in razočaran, ker imaš v bistvu dve opciji za osvojiti medaljo in mi smo obe zapravili in to je pač edina stvar zaradi katere sem razočaran.”

Vir izjav: RTV SLO
Foto: Anže Malovrh

Komentarji