Jure Dolenec: “Treba je vztrajati in verjeti v to kar delamo”

Jure Dolenec je na tem prvenstvu po poškodbi Vida Kavtičnika prevzel vlogo kapetana. In lahko rečemo, da je nalogo opravil več kot odlično.


“Sigurno bi se želel, da bi zmagali, ampak včeraj so bili Norvežani enostavno boljši. V prvem polčasu smo imeli kar dobro obrambo, odličnega vratarja, ampak v napadu smo bili enostavno premalo agresivni. Še tisto kar smo si ustvarili smo bili potem slabi pred vratarjem, tako da, na ta način so nam naredili neko razliko. V drugem polčasu pa smo začeli malo bolje, ampak potem pa zgrešili zopet en kup 100% priložnosti. Enostavno tudi, ko so se kazali neki žarki upanja, da bi mogoče lahko se vrnili se je vedno pojavil njihov vratar. Mi smo se minuto borili v obrambi pa na koncu dobili gol, tako da, enostavno to danes ni bilo dovolj,” je takoj po tekmi dejal kapetan Jure Dolenec.

Jure Dolenec, ki je bil z 42 zadetki najboljši strelec na tem prvenstvu je za zaključek še dodal. “Tako kot sem že rekel. Mi bo mogli vse zadevat tako kot smo v Franciji, pa nismo. Oni ne bi smeli, pa so zadevali kot sem rekel v zadnjih sekundah napada, tako da, ja take tekme se ne zgodijo vsak dan. Mislim, da vseeno moramo niti ponosni na to kar smo naredili na tem velikem tekmovanju. Treba je pomisliti kje smo bili pred šestimi meseci, ko smo zgubljali z Latvijo, igrali neodločeno doma pred dobrima dvema mesecema z Nizozemsko na malo drugačnem nivoju kot se borimo danes. Včeraj nismo bili daleč od finala, danes smo bili žal kar precej daleč. Kaže, da imamo še kar precej za postoriti, ampak moramo vedeti, da smo z novim selektorjem skupaj še niti ne mesec dni in mislim, da se kaže, da gredo stvari v pravo smer. Večina fantov je še zelo mladih. Jaz sem tukaj danes najstarejši z 31. leti, kar še zdaleč ne pomeni, da sem star, vsaj jaz tako razmišljam, tako da, mislim, da ima ta ekipa prihodnost pred sabo. Treba je samo vztrajati in verjeti v to kar delamo.”

Foto: Anže Malovrh

Komentarji