Bregar: “Na prvih tekmah smo vedno v krču”

Aktualne slovenske državne prvakinje iz Ljubljane so včeraj odigrale svojo prvo tekmo v glavnem delu Lige prvakinj. Varovanke Uroša Bregarja so se odpravile na gostovanje k romunski Valcei in vknjižile izjemno visok poraz (31:16). S porazom so Krimovke padle na zadnje mesto v skupini 2, z enakim številom točk kot Valcea in Sävehof.


Trener Krima Uroš Bregar ni zadovoljen s predstavo Krimovk, hkrati pa poudarja veliko prednost Romunk: “Običajno je, da smo na prvih tekmah nekoliko v krču in igramo slabše, a razlika na koncu je kljub temu previsoka. Začeli smo zelo dobro, nato pa naredili preveč napak in Valcea je to izkoristila. Valcea je vendarle še vedno prvak Romunije, imajo tri igralke, ki so na svetovnem prvenstvu osvojile srebro. Imajo zelo močno ekipo z več rotacije, ki skupaj igra že nekaj sezon, zato se dobro poznajo. Tokrat jim lahko samo čestitam za odlično pripravo in tekmo,” je za uradno spletno stran Krima povedal Bregar.

Krimovke se bodo prihodnjo nedeljo prvič predstavile domačemu občinstvu. V drugem kolu glavnega dela najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja v Ljubljano prihaja francoskemi Brest. Na Kodeljevem se v nedeljo, 2. februarja ob 17.00, pripravlja pravi športni spektakel.

FOTO: Valcea

Komentarji