Brest našel zamenjavo za Skubeta

Pred mesecem dni smo našem portalu poročali, da slovenski legionar Staš Skube po tej sezoni zapušča beloruski klub Meškov Brest. Beloruski prvak je ob tem zamenjavo za 31-letnega Dolenjca našel v srbskem reprezentantu.


Staš Skube je v zadnjih dveh sezonah postal nepogrešljivi člen Meškov Bresta. 31-letni Slovenec bo v naslednji sezoni še stopil korak višje in se pridružil poljskim Kielcam.

31-letni Slovenec bo tako v sezoni 2022/2023 del velikega projekta velikana s Poljske. Slovenski legionar je svojo kariero pričel v RK Trimo Trebnje, nato se je leta 2013 preselil v Gorenje Velenje. Pot ga je nato vodila v Pick Szeged, kjer je leta 2018 osvojil tudi madžarsko državno prvenstvo. Po dveh letih v Szegedu se je preselil nazaj na Balkan in oblekel dres Vardarja, kjer je dosegel največji uspeh v svoji karieri, ko je leta 2019 osvojil EHF Ligo prvakov. V isti sezoni je s klubom iz severne Makedonije osvojil tudi domače prvenstvo in SEHA Gazprom ligo. Leta 2020 je Skube nato podpisal pogodbo z Meškov Brestom, kjer je dvakrat osvojil naslov državnih prvakov.

Meškov Brest je bil ob odhodu Skubeta po sezoni 2021/2022 primoran najti zamenjavo na položaju srednjega zunanjega za naslednjo sezono. Le-to je našel v 25-letnem Lazarjem Kukićem, ki je z beloruskim klubom podpisal triletno pogodbo.

Lazar Kukić je svojo kariero začel v srbskem klubu RK Partizan Beograd. V sezoni 2016/17 se je preselil v španski klubski klub CB Ciudad de Logrono in debitiral v Ligi prvakov. Leta 2020 se je preselil v portugalsko Benfico, kjer preživlja svojo drugo sezono. Kukić je tudi član srbske reprezentance, za katero je debitiral leta 2016. Z njo je sodeloval tudi na SP 2019 in EP 2020.

Komentarji