Vujovićev Vardar po slabšem uvodu v sezono le ogrel motorje

Včeraj je bil na sporedu prvi makedonski derbi med najboljšima ekipama zadnjih sezon makedonskega prvenstva. V 4. krogu državnega prvenstva Makedonije sta se udarila Vardar in Eurofarm Pelister. Z 29:25 je slavil Vardar in dosegel pomembno zmago.


Vujovićev Vardar je po nekoliko slabšem uvodu v sezono očitno zagnal svoje motorje. Makedonski prvak je na prvi tekmi Lige prvakov remiziral na težkem gostovanju pri Elverumu, nato pa v drugem krogu elitne Lige prvakov doma premagal Meškov Brest. Ekipa, ki jo vnovič vodi nekdanji selekor slovenske članske reprezentance Veselin Vujović, je zaenkrat suverena tudi v državnem prvenstvu, kjer ima po štirih tekmah poln izkupiček in zaseda vrh makedonske Superlige.

Včeraj sta se na derbiju 4. kroga makedonske Superlige udarila Vardar in Eurofarm Pelister. Uvod prvo in drugo uvrščenih ekip iz lanske sezone prvenstva je bil precej izenačen. Merjenje moči je bilo izenačeno do izida 10:10, ko se je gostitelj prvič odlepil s serijo 5: 1. Z bučno podporo domače tribune je Vardar prvi del tekme dobil z 15:11.

V drugem delu tekme so se gostje nekoliko približali in že zaostajali le za zadetek (26:25). Dve minuti pred koncem Eurofarm ni več uspel zadetki, Vardar pa je s hitrimi protinapadi še povečal razliko, ohranil prednost iz prvega polčasa in na koncu slavil z 29:25.

Makedonska Superliga, 4. krog

RK Vardar 1961 – RK Eurofarm Pelister 29:25 (15:11)

 

Komentarji