Bronasta kolajna ostaja v Prlekiji

V ŠIC Ljutomer sta se za 3. mesto pomerili ekipi RK Jeruzalem Ormož in RD Koper 2013.


V tekmo so bolje štartali Ormožani, saj so z goloma Jaše Rajšpa in Frana Vujovića povedli 2:0, a so Koprčani že v 6. minuti rezultat izenačili na 2:2. Potem smo do 15 minute gledali dokaj izenačeno borbo. Nato pa so Ormožani stopili na plin in v 19. minuti povedli za 3 zadetke (12:9). Koprski trener Veselin Vujović je bil primoran vzeti svojo prvo minuto odmora, ki pa ni kaj dosti zalegla, saj Koprčani do 26. minute niso zadeli, prejeli pa so 3 zadetke, tako da je Ormož povišal svojo prednost na 7 golov (17:10). Potem smo videli juriš Koprčanov, ki so do konca polčasa zadeli 3-krat in ostali brez prejetega zadetka. Rezultat po prvih 30. minutah je bil 17:13.

Drugi polčas so bolje odprli gostujoči rokometaši. Že v  31. minuti je zaradi treh dvominutnih izključitev igralec Ormoža Jure Kocbek prejel rdeči karton. Koprski rokometaši so v 38. minuti z golom Tilna Sokoliča uspeli priti na vsega gol zaostanka, vendar so Ormožani stopnjevali svojo igro in hitro spet povedli s tremi zadetki. Gostujoči rokometaši so se v 49. minuti uspeli zopet približati na gol zaostanka. V naslednjih petih minutah smo spremljali igro gol za gol, v 55. minuti pa so začeli popuščati živci. Vodja moštva gostujoče ekipe Vanja Kralj je zaradi ugovarjanja prejel rdeči karton, kar je vplivalo na igro Kopra. Ormožani so izkoristili prednost in tekmo mirno pripeljali do konca. Bronasta kolajna tako ostaja v Prlekiji. Končni rezultat je bil 32:28.

Veselin Vujović (trener RD Koper 2013): “Tekma za 3. mesto v pokalnem tekmovanju ne pomeni prav nič. Oni kot organizatorji so imeli veliko več motivacije za zmago kot mi. Danes smo imeli tudi nekaj problemov s poškodbami. Zaslužena zmaga Ormoža in zato jim tudi čestitam.”

Saša Praprotnik (trener RK Jeruzalem Ormož): “Kljub včerajšnjemu razočaranju smo se danes pobrali, pokazali, kaj znamo in zasluženo zmagali. Seveda z veliko pomočjo naših navijačev. Kljub temu, da tekma ne prinaša ničesar, je nam dosti pomenila. Igramo pred polno lahko rečem domačo dvorano in zato motivacije ni manjkalo. Čestitke mojim fantom, ki so to oddelali tako, kot je treba.”

 

Pokal Slovenije, tekma za 3. mesto:
RK Jeruzalem Ormož : RD Koper 2013  32:28 (17:13)

RK Jeruzalem Ormož: Čudič 3, Šeruga, Krasnič, Žuran 13, Voljč, Hebar, Šulek, Kocbek 2, Balent, Šoštarič, Rajšp 1, Ozmec 2, Mesarić 2, Vujović 5, Cirar 6, Kavčič 4

Sedemmetrovke: 2/2

Izključitve: 12 min

 

RD Koper 2013: Breznikar, Dolenc, Vlah 7, Krečič 5, Matijaševič 1, Kocjančič, Poklar, Postogna, Moljk 3, Rapotec, Smolnik 3, Sokolič 4, Guček, Marič 1, Planinc 4, Bratkovič

Sedemmetrovke: 7/4

Izključitve: 6 min

 

Pripravila: Primož Petrovič Vernikov in Žiga Rebevšek

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja