Celjani že sedmič zapored pokalni prvaki

V finalu sta se pomerila MRK Krka in RK Celje Pivovarna Laško.


Srečanje so bolje odprli rokometaši Krke. V 3. minuti so povedli z rezultatom 3 : 1, a so Celjani v 5. minuti uspeli priti do izenačenja. Do 14. minute sta bili ekipi povsem izenačeni, nato pa so pobudo prevzeli Celjani. Z golom Gala Marguča so povedli za dva. V 17. minuti je trener Krke Mirko Skoko vzel minuto odmora, saj so njegovi igralci zaostajali že za štiri gole (9 : 13). Do 28. minute so se rokometaši Krke približali na gol zaostanka, ko je svojo prvo minuto odmora vzel tudi trener Celja Branko Tamše. Do konca polčasa so Celjani povišali svojo prednost na tri zadetke (17 : 20).

Začetek drugega polčasa je bil povsem izenačen. Celjani so zadrževali svojo prednost vse do 45. minute, ko so se novomeški rokometaši z golom Kristjana Pršina približali zgolj na zadetek zaostanka. Krka je v napadu igrala s sedmimi igralci, kar je povzročalo veliko težav Celjski obrambi. Ekipi sta do 50. minute igrali povsem enakovredno, nato pa so Celjani zaigrali odlično v obrambi in devet minut odigrali brez prejetega zadetka. Celjski rokometaši so do konca srečanja razliko samo še povečevali in zmagali z rezultatom 40 : 33.

Pokal že 7 leto zapored potuje v Celje.

Branko Tamše (trener RK Celje Pivovarna Laško): “Tekmo smo imeli pod kontrolo, v 50. minuti so se nam Krčani sicer približali, a smo vseeno izpeljali tekmo do konca tako, kot je treba. Že prej smo imeli možnost, da bi Krki ušli na 7 zadetkov, a tega žal nismo izkoristili. Vseeno je bilo prisotno malo živčnosti, saj smo vendarle igrali proti ekipi Krke, ki je dobro vodena, ima dobre igralce in igra hiter rokomet.  V dveh dneh smo mi pokazali največ na pokalu in zasluženo zmagali. Čestitke ekipi Krke, ki je dobro izkoriščala igro 7 na 6, prav tako pa čestitke tudi mojim fantom in Florijanom.”

Mirko Skoko (trener MRK Krka): “Danes nam je zmanjkala kakšna vratarjeva obramba. Poznalo se je tudi, da imamo krajšo klop kot Celjani. Glavna stvar pa je bila, da je Okleščen poškodovan in dejansko ni mogel igrati. Graditi moramo na tem, imamo dobre mlade igralce, ki se lahko v roku leta ali dveh razvijejo v vrhunske.”

 

Pokal Slovenije, finale:

MRK Krka : RK Celje Pivovarna Laško 33:40 (17:20)

MRK Krka: Rašo 6, Kukman, Didovič 4, Okleščen 2, Bevec 1, Pršina 2, Tomić, Irman, Jakše 1, Udovč 1, Rašo D, Papež 8, Brajer, Matko, Ban 3, Klobčar 5

Sedemmetrovke: 5/6

Izključitve: 4 min

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Vujović, Jurečič 2, Zakošek, Malus 3, Razgor 4, Suholežnik 1, Marguč 6, Grošelj 3, Panjtar 1, Žabič, Makuc 3, Anič 3, Dujshebaev 2, Mačkovšek 7, Mlakar 5

Sedemmetrovke: 3/5

Izključitve: 2 min

 

Pripravila: Žiga Rebevšek in Primož Petrovič Vernikov

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja