Zaslužena zmaga Škofje Loke

V soboto, 21. 4., se je v Škofji Loki odigrala prestavljena tekma 3. kroga končnice 1. NLB lige (1-6). Med seboj sta se pomerila domača RD Urbanscape Loka in gostujoči RK Gorenje Velenje. Kot smo že omenili (v enemu izmed naših prejšnjih člankov), Velenjčani v letošnji sezoni ne kažejo svojih najboljših moči in od njih niti ne pričakujemo, da se bodo borili za osvojitev naslova državnih prvakov. Ločani so ta njihov padec igre in same motivacije dobro izkoristili ter dali vse od sebe.


Velenjčani sicer zasedajo 3. mesto na lestvici 1. NLB lige za prvaka, Škofjeločani pa 5. Na današnji tekmi smo ponovno po poškodbi videli zaigrati Nejca Cehteta, odsotna pa sta bila Rok Ovniček in Klemen Ferlin.

Rokometaši trenerja Roberta Beguša so imeli svoje nasprotnike ves čas pod nadzorom. Tekmo so začeli odločno in eksplozivno ter že v 15. minuti  tekme povedli za 4 gole. Velenjčani so se nato poskušali še nekako upirati, ampak jim domači rokometaši niso pustili. Ob polčasu je bil tako v Škofji Loki rezultat 13 : 10, seveda za domače rokometaše.

V drugi polčas so gostujoči rokometaši stopili sicer malo bolj odločno in se tudi že kmalu po začetku uspeli domačim približati na gol zaostanka, do samega vodstva pa jim ni uspelo priti. Škofjeločani so se hitro zbrali ter ponovno vzeli taktirko v svoje roke. Največja prednost domačih na tekmi je bila v 57. minuti, ko so vodili kar za 6 golov. Nato so se gostje poskušali le malo upreti, ampak jim Škofjeločani niso pustili. Končni rezultat je bil 25 : 22.

Njboljša strelca pri domačih sta bila Aleks Kavčič in Grega Jamnik, oba s po 5 zadetki, pri gostih pa Nejc Cehte s 6 zadetki in Rok Golčar s 5 zadetki.

Konec tedna čaka Velenjčane gostovanje na slovenski obali, kjer se bodo pomerili z domačim RD Koper 2013, Škofjeločani pa bodo gostili trenutno prvouvrščene RK Celje Pivovarna Laško.

Željko Babič (RK Gorenje Velenje): “To je bila težka tekma. Fantje so si želeli uspeha, pokazali dober pristop, a to ni bilo dovolj. Nismo izkoristili dobrega dne Roka Zaponška med vratnicama, ob tem pa niti enega zadetka nismo dosegli iz tranzicijske igre. Slednje je zagotovo razlog, da smo dosegli tako malo zadetkov. Smo v težki situaciji, nekatere naše fante mučijo poškodbe in utrujenost. Kljub temu se moramo zbrati, ostati optimistični ter se čim bolje pripraviti na tekmo proti Kopru.”

Matija Vrbinc (RD Urnascape Loka): “Odigrali smo dobro tekmo. Igralci obeh ekip smo se borili do skrajnih meja, vendar smo mi pokazali več zbranosti in srca skozi celotno tekmo. Vsak igralec v naši ekipi je dal svoj maksimum, zato smo na koncu zasluženo zmagali.”

 

  1. krog 1. NLB lige za prvaka, končnica:

RD Urbanscape Loka : RK Gorenje Velenje 25 : 22 (13 : 10)

 

RD Urbascape Loka: Božnar, Vrbinc M. 3, Gartner 1, Dolenc, Kavčič 5, Jamnik 5(3), Jesenko M., Pipp U., Juričan, Bradeško 4, Pipp M. 2, Bergant, Jesenko A. 4, Plestenjak, Vrbinc A., Marinović 1
Trener: Robert Beguš

7-metrovke: 3(5)

Izključitve: 8 minut

RK Gorenje Velenje: Cehte 6, Medved 2, Haseljić, Tajnik D. 1, Grebenc 1, Stojnič 1, Vujović, Toskić, Drobež, Potočnik 2, Golčar 5(1), Verdinek 2, Kleč 2, Zaponšek, Tajnik J., Pejovič
Trener: Željko Babić

7-metrovke: 1(2)

Izključitve: 12 minut

 

Pripravila: M. Fišter
FOTO: RD Urbanscape Loka

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja