Ribnica odnesla točko iz Kopra

V 5. Krogu NLB lige za prvaka sta se tokrat na slovenski Obali pomerila domači RD Koper 2013 in gostujoča RD Riko Ribnica. Ribnica je v Koper prišla kot favorit, saj je v prvem delu lige proti Kopru slavila kar dvakrat (najprej na domači tekmi z 25:21, nato pa še v gosteh z 31:30). Vendar pa so domačini že pred teknmo dejali, da se ne bodo kar tako pustili. Na današnji tekmi gostom zadostuje le točka, da se povzpnejo na sam vrh lestvice, Koprčani pa bi se z zmago in s tem z dobljenima dvema točkama, izenačili s tretjeuvrščenimi Velenjčani, ki jih v prihodnjih dneh čaka še prestavljena tekma kroga proti Celjanom. Vendar pa je kljub vsemu povsem jasno, da Velenjčani niso v tako dobri formi kot smo jih vajeni in se ne bodo več vključili v boj za prvaka.


Tekma se je začela dokaj mirno. V prvem polčasu smo videli kar nekaj zapravljenih napadov na obeh straneh.  Ribnčani so v polčasu vodili že za dva zadetka, ampak so jih Koprčani v 21. minuti tekme ujeli in izenačili ter tak tempo držali do 23. minute, ko so povedli za dva zadetka. Sama posest žoge je bila sicer dokaj izenačena, na odmor pa so z zadetkom prednosti odšli domači rokometaši. Zadetek za vodstvo je v zadnjih sekundah polčasa dal Tilen Sokolič (16:15). Najboljša strelca prvega polčasa sta bila pri domačih Adam Bratkovič, 6 zadetkov, pri gostih pa Blaž Nosan 5. Vratarja v prvem polčasu nista bila razpoložena, domači vratar Martin Kocjančič je zbral le dve obrambi, Thomas Postogna tri, gostujoči vratar Mark Klarič pa prav tako tri obrambe.

Drugi polčas so z napadom začeli gostujoči rokometaši, ampak je bila Koprska obramba dobro pripravljena. Žogo je prestregel Rok Marič, ki se v koprske vrste vrača po poškodbi ramena. Tudi v drugem polčasu smo videli veliko zapravljenih napadov na obeh straneh. Domači rokometaši so bili hitrejši pri vračanju v obrambo ter tako uspeli prestreči kar nekaj gostujočih protinapadov. Koprčani so držali razliko enega zadetka vse do 53. minute, ko je za prvo vodstvo v drugem polčasu zadel Luka Koprivc. Koprčani so še naprej držali majhno razliko in na koncu tekme vseeno slavili, saj so kljub izenačenemu končnemu izzidu dobili točko, ki je za domače igralce zelo pomembna v boju za prvaka. Tekma se je končala z neodločenim izzidom, 28:28. Najboljši strelec je bil domačin, Adam Bratkovič, ki je zadel kar 11golov, pri gostih pa sta bila najuspešnejša Nik Henigman in Blaž Nosan, oba s 6 zadetki.

V nadaljevanju Koprčane čaka domača tekma proti Velenju, Ribničani pa odhajajo na gostovanje v Novo mesto.

 

5. krog končnice 1. NLB lige za prvaka:
RD Koper 2013 : RD  Riko Ribnica 28:28 (16:15)

RD Koper 2013: Bratkovič 11(4), Vlah 6, Sokolič 5, Poklar 3, Matijaševič 1, Moljk 1, Sever 1, Dolenc, Breznikar, Krečič, Kocjančič, Postogna, Rapotec, Marič, Planinc, Stopar
Trener: Veselin Vujović

7-metrovke: 4/5

Izključitve: 8 min

RD Riko Ribnica: B. Nosan 6, Henigman 6, Skušek 5(3), Kovačič 4, Kljun 3, Vujačič 2, Koprivc 2, Horvat, Fink, Knavs, Pahulje, Klarič, Nosan, Perovšek, Setnikar, Košmrlj
Trener: Siniša Markota

7-mestrovke: 3/3

Izključitve: 8 min

 

Pripravila: Manja Fišter
FOTO: Matija Ščukovt

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja