Dobova z dvema točkama iz Trebnjega zelo blizu obstanku v 1. NLB ligi

V Trebnjem je bila odigrana prestavljena tekma 1. kroga končnice (7-12) 1. NLB lige za moške. Med seboj sta se pomerila domači RK Trimo Trebnje in gostujoča MRD Dobova. V prejšnjem krogu so se Trebanjci v svoji dvorani pomerili z RK Jeruzalem Ormož ter presenetljivo zmagali in si prislužili prvi dve točki v končnici za obstanek. Rokometaši Dobove pa so se v prejšnjem krogu pomerili z RK Maribor Branik, prav tako v domači dvorani, ter zmagali prav za las.


V rednem delu lige sta obe ekipi v medsebonjih tekmah zmagali vsaka enkrat. Na prvi tekmi v Trebnjem je slavila Dobova in sicer z rezultatom 22 : 19, na povratni tekmi v Dobovi pa so slavili Trebanjci s 26 : 23. Trenutno RK Trimo Trebnje zaseda 3. mesto na lestvici lige za obstanek, MRD Dobova pa 4. mesto in za Trebanjci zaostaja zgolj za 3 točke.

Obe ekipi si želita zmago, zato sta obe strani v tekmo pristopili zelo agresivno. Že v 3. minuti tekme smo videli prvi strel iz 7-metrov in sicer so imeli možnost za svoj prvi zadetek rokometaši Dobove. Poizkusil je Boris Jazbec, a žal neuspešno. Trebanjci so to dobro izkoristili s hitrim protinapadom ter tudi prvič zadeli. Prvi zadetek na tekmi je dal Kristjan Horžen in s tem pripeljal Trebanjce do prvega vodstva. Prvi polčas je nato minil brez večjih nihanj. Videli smo kar nekaj izgubljenih žog in zapravljenih napadov, predvsem na strani domačih rokometašev, kar pa so gostje znali dobro izkoristiti. Najvišja prednost v prvem polčasu je bila v 29. minuti, ko je MRD Dobova vodila s 13 : 9. Polčas pa se je nato končal z izidom 13 : 10 za gostujoče rokometaše.

Tudi drugi polčas se je začel dokaj borbeno. Že kamlu po pisku sirene smo videli prvo 7-metrovko v drugem polčasu. Tudi tokrat so imeli gostujoči rokometaši možnost, da svojo prednost povečajo. Iz 7-metrov je poizkusil Izidor Hotko in zadel. Napetost v dvorani je vedno bolj rasla. Obe strani sta igrali zelo agresivno igro, nad nekaj spornimi odločitvami sodnikov, pa niso bili navdušeni niti igralci niti vodstvo na klopeh. Tako si je tudi, v 50. minuti, prislužil svoj prvi opomin vodja trebanjskega moštva Maj Grandovec, le tri minute kasneje pa je bil kaznovan tudi Boris Stajnko, vodja moštva MRD Dobove. Trebanjci so se nato v 53. minuti tekme približali na 4 gole razlike, kar pa gostov ni ustavilo in so še naprej držali svoj tempo igre. Tekma se je v Trebnjem končala z zmago gostov, slavili so z 27 : 24.

Najboljši strelci na današnji tekmi so bili pri Trimu Kristjan Horžen, Jan Redek in Matic Kotar vsi s po 6 zadetki, pri Dobovi pa Izidor Hotko s 6 zadetki ter Dominik Smojver in Marko Sintič oba s 5 zadetki. Vratarji na današnji tekmi na obeh straneh niso bili razpoloženi saj niso obranili niti enega zadetka. V napadu so bili uspešnejši gostujoči rokometaši, na obeh straneh pa smo videli kar nekaj zgrešenih napadov.

V naslednjem krogu, 6. krogu končnice (7-12) 1. NLB lige, se bosta ekipi ponovno pomerili. Tokrat RK Trimo Trebnje odhaja v goste k MRD Dobova.

 

  1. krog knčnice (7-12) 1. NLB lige

RK Trimo Trebnje : MRD Dobova 24 : 27 (13 : 10)

RK Trimo Trebnje: Jerlah, Pangerc, Djurdjevič, Florjančič, Horžen 6(1), Redek 6(1), Hasić, Kotar 6(1), Sikošek Pelko, Kotar 4, Sašek 1(1), Pernovšek, Mlakar, Ratajec 1, Mikec, Urbič
Trener: Roman Zarabec

7-metrovke: 4/7

Izključitve: 8vminut

MRD Dobova: Dolar, Markušić 3, Rožman, Humek, Seferović 3, Leben, Mustapić, Rantah, Jazbec 1, Zavodnik 1, Krnc 2, Kučič 1, Smojver 5, Sintič 5, Hotko 6(4), Blaževič
Trener: Aleksander Markl

7-metrovke: 4/5

Izključitve: 8minut

 

Pripravila: M. Fišter

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja