Ljubljančani korak bližje obstanku v 1. NLB ligi, a še vedno zelo daleč

V soboto, 21. 4., se je v Šmartnem pri Litiji odigrala še ena pomembna tekma za obe ekipi. Med sabo sta se pomerila domači RD Herz Šmartno in gostujoči RD LL Grosist Slovan. Za današnja nasprotnika je bila ta tekma zelo pomembna, saj se obe ekipi še borita za obstanek v 1. NLB ligi. Pričakovali smo lahko zelo napeto in agresivno igro.


Tekmo so več kot odlično začeli gostujoči rokometaši in že v 2. minuti povedli. Ampak se jim domači rokometaši niso pustili zmesti ter vračali udarec za udarcem. Igra v prvem polčasu je bila zelo napeta, rezultatsko je bil med ekipama vedno gol razlike, boljše pa je že od samega začetka kazalo gostom. Najvišja prednost gostov v 1. polčasu je bila v 14. minuti, ko so vodili za 5 golov. Domači so to razliko kmalu znižali ter se celo uspeli popolnoma približati. Neodločen izid smo videli v 25. minuti 1. polčasa. Vendar pa so Ljubljančani kmalu streznili glave ter se poskušali ponovno oddaljiti, ampak so bili domači tokrat dovolj zbrani in tega niso dopustili. Ob polčasu je bil v Šmartnem rezultat izenačen, 16 : 16.

V drugem polčasu smo ponovno videli dokaj izenačeno igro. Ekipi sta si izmenjavali gol za golom ter cel čas držali rezultat na gol razlike. Najvišjo prednost v drugem polčasu so ponovno imeli gostje, ko so v 45. minuti povedli za 4 zadetke razlike. To prednost so poskušali držati vse do konca tekme. Zadana taktika jim je tudi uspela in s tem so bližje obstanku v 1. NLB ligi, a še vedno za Dobovo, ki je na lestvici mesto pred njimi, zaostajajo 4 točke. Končni rezultat v Šmartnem je bil 38 : 33 za gostujoče rokometaše.

Domači vratar Maks Sadar je zbral 9 obramb, Midhad Muratović 1, gostujoči Klemen Nunčič kar 11 obramb in Dušan Podpečan 5. Najboljši strelec pri domačih je bil Tilen Strmljan s kar 11 zadetki, pri gostih pa je blestel Robert Sankovič z 10 zadetki.

RD Herz Šmartno čaka v prihodnjem tednu ponovno domača tekma proti RK Maribor Branik, Ljubljančani pa imajo v naslednjem tednu nekaj dni odmora, nato pa odhajajo na gostovanje k RK Jeruzalem Ormož.

 

RD Herz Šmartno : RD LL Grosist Slovan 33 : 38 (16 : 16)

 

RD Herz Šmartno: Sadar M., Strmljan 9, Ribarič 1, Kunst 6, Cirar 2, Justin 4(1), Bahovec, Žižek, Muratovič, Sadar A. 3, Bučar, Jerina , Močnik 1, Žurga 3, Kukovica, Dobovičnik 4

Trener: Sašo Barle

7-metrovke: 1/1

Izključitve: /

 

RD LL Grosist Slovan: Prevolnik 5, Peterlin, Sardišenk-Ekar, Marinček 3, Bogdanič-Jenko 4(1), Marušič T. 5(1), Nunčič, Marojevič 4, Podpečan, Marušič P., Kaučič, Novak 4, Sankovič 10, Atanasov 3

Trener: Zoran Jovičič

7-metrovke: 2/3

Izključitve: 6 minut

 

Pripravila: M. Fišter
FOTO: RD LL Grosist Slovan

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja