Čehinje po tesni zmagi do mesta v drugem delu tekmovanja, Nemke do prvega mesta v skupini

V nekaterih skupinah je bil na sporedu zadnji krog rednega dela. V skupini E je bilo jasno, da imata Nemčija in Madžarska že zagotovljeno mesto v drugem delu tekmovanja in sta tako na medsebojni tekmi obračunali o prvem mestu. Na drugi strani pa so Čehinje in Slovakinje igrale za 3. mesto v skupini, ki še vodi v drugi del tekmovanja.


ČEŠKA : SLOVAŠKA  24:23 (15:14)
Zachova in Jerabkova po 4; Lancz 5, Szarkova in Stafanikova po 4

Po hitrem uvodnem golu na tekmi smo na drugi goli čakali kar šest minut. Ob zadetka so dosegle Čehinje in tako povedle z 2:0. Tekma se je v nadaljevanju le razživela. Tempo pa so v še vedno narekovale igralke Češke. Na začetku 10. minute so povedle s tremi zadetki prednosti (5:2). Kasneje so pravi ritem ujele tudi Slovakinje. Po delnem izidu 0:3 so v 14. minute rezultat najprej izenačile na 6:6, nekaj minute kasneje pa prvič na tekmi tudi povedle (7:8). In rokometašice Slovaške, ki so bile v naletu so si tako, do 20. minute priigrale kar pet golov prednosti (7:12). A z delnim izidom 5:0 so na nalet Slovakinj odgovorile Čehinje in rezultat izenačile na 12:12. Zaključek tekme je minil v igri gol za gol v sami končnici pa so več zbranosti ohranile igralke Češke in na odmor odšle s prednostjo enega zadetka (15:14). Izenačena igra pa se je nadaljevala tudi v drugem polčasu. Ekipi sta se nekajkrat zamenjali v vodstvu, a nobena izmed ekip se ni uspela priigrati več kot enega gola prednosti. Tako je bilo vse do 57. minute, ko so Čehinje povedle z 24:22, kar je bila na koncu tudi odločilna prednost. Rokometašice Češke so na koncu slavile z rezultatom 24:23 in si tako zagotovile mesto v drugem delu tekmovanja.

Trenutek, ki je odločil tekmo med Češko in Slovaško.

NEMČIJA : MADŽARSKA  25:24 (14:9)
Schmelzer in Maidhof po 5; Lukacs 5, Marton, Vamos in Szollosi-Zacsik po 4

Po izenačenem uvodu srečanja, kar smo za tako tekmo tudi pričakovali so Nemke v 11. minuti povedle s tremi zadetki prednosti (6:3). A igralke Madžarske so se vrnile v igro in celo povedle z rezultatom 7:8. Zadnjih 10. minut pa je popolnoma pripadlo rokometašicam Nemčije. Z delnim izidom 5:0 so si do konca prvih 30. minut priigrale prav toliko zadetkov prednosti. Na odmor so odšle ob rezultatu 14:9. Tako kot je zadnjih 10. minut prvega polčasa pripadlo Nemkam, je prvih 10. minut drugega polčasa pripadlo Madžarkam, ki so rezultat izenačile na 16:16. A rokometašice Nemčije niso dovolile, da bi igralke Madžarske prešle v vodstvo in tehtnico morda prevesile sebi v prid. Do konca tekme smo bili priča izjemno izenačeni tekmi. V zaključku pa so imeli več sreče Nemke, ki so si z zmago 25:24 zagotovile prvo mesto v skupini.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: RFEBM / J. Navarro

Komentarji