Danke zanesljivo do prvega mesta v skupini F

V skupini F smo dobili potnice v glavni del Svetovnega prvenstva. To so reprezentance Danske, Južne Koreje in Konga. Danke so na tekmi za prvo mesto zanesljivo premagale Korejke, igralke Konga pa so dočakale zgodovinsko uvrstitev na svetovnih prvenstvih, ko so z devetimi zadetki razlike ugnale Tunizijke in se uvrstile v glavni del tekmovanja.


Južnokorejke so na tekmi vodile le pri 1-0, nato pa so stvari v svoje roke vzele Danke. Že v prvih minutah prvega polčasa so povedle s petimi zadetki razlike in nakazale, da bo prvo mesto v skupini pripadlo njim. Južnokorejke so se sicer v zaključku polčasa približale na 2 zadetka zaostanka, vendar so Danke s hitrimi protinapadi stvari postavile na svoje mesto. Prvi polčas se je končal z rezultatom 19-14 v korist Dank.

V drugem delu so Danke tempo le še stopnjevale in hitro prišle do prednosti 9, kasneje pa 10 zadetkov. Končni rezultat tekme je znašal 35-23 in Danke so si s precejšnjo lahkoto priborile prvo mesto v skupini. Pri Dankah je 6 krat zadela Rikke Iversen, ki je bila pri svojem strelu tudi stoodstotna, 5 krat pa je zadela Laerke Pedersen. Pri Južnokorejkah je 9 zadetkov dosegla Ryu Eun Hee. Danke in Južnokorejke in igralke Konga se bodo v glavnem delu pomerile z Madžarsko, Nemčijo in Češko. Nemke in Danke bodo glavni del začele s štirimi točkami, Južnokorejke in Madžarke pa z dvema točkama.

Standings provided by SofaScore LiveScore


FOTO: IHF

 

Komentarji