Celjani brez možnosti proti Barçi

Po uvodnem porazu Celjskih rokometašev v domači dvorani proti Flensburgu so se varovanci Tomaža Ocvirka odpravili na prvo gostovanje v novi sezoni Lige prvakov. V drugem krogi so se celjski vitezi pomerili proti sloviti Barceloni, za katero igra tudi slovenski reprezentant Jure Dolenec. Na težkem gostovanju v Kataloniji smo že v prvem polčasu videli slabo igro Celjanov, kar so domačini znali izkoristiti in zmagali z visoko razliko.


Prvi polčas so slovenski prvaki začeli zelo živčno. Nekateri igralci v ekipi Celja so se prvič pomerili na gostovanju v Ligi prvakov, zato je bilo tudi čez tekmo prisotno veliko nervoze. Španci so kmalu povedli z 4 : 1, Celjani pa so stik z nasprotnik držali do 15. minute. V naslednjih mintuah so domačini zaigrali bolj spretno v napadu in hitro se je razlika povečala na +8. Prvi polčas so rokometaši Barcelone dobili z visoko razliko 21 : 13.

V drugem delu tekme smo lahko videli podobno sliko kot v prvem. Celjani so sicer ob začetku drugega dela uspeli zadeti, a so Španci nadaljevali s svojo hitro igro. Ogromno tehničnih napak Celja je botrovalo k visoki prednosti domačinov, v 40. minuti pa so Katalonci vodili že z 31 : 17. Domači rokometaši so parali mrežo Celjanov, tekmo pa so na koncu zasluženo dobili z 45 : 21

2. KROG VELUX EHF LIGE PRVAKOV

Sobota, 21. september, 20.00, Barcelona
Barça : RK Celje Pivovarna Laško 45 : 21 (21 : 13)

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško 

Komentarji