Obračun novincev Izoli

Tretji krog nam je postregel z obračunom novince v 1. NLB ligi. Izola je gostila Slovenj Gradec. Obe ekipi po povratku v ligo še čakata na prvo zmago. Tej so bili zaenkrat bližje Slovenjgradčani, ki so zadnjo tekmo proti Trebanjcem izgubili šele v zaključku.


Tekmo so nekoliko bolj začeli gostje, saj so si hitro priigrali dva zadetka prednosti, ki so jih držali vse do 10. minute tekme. Izolani so nato ujeli rezultatski priključek (6:6). V Izoli si opozarjali, da imajo na vsaki tekmi 10 črnih minut, kjer jim nasprotniki uidejo in potem morajo zaostanek loviti kar jim vzame veliko moči. Tokrat gostje niso naredili velike razlike kar nam je obetalo zanimivo tekmo. Rokometaši Izole so nato prišli do prvega vodstva na tekmi (8:7). Do konca polčasa se ni zgodilo nič kaj omembe vrednega. Ekipi sta igrali gol za gol. Domačini so tako na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov (13:11).

Rokometaši Slovenj Gradca so hitro v drugem polčasu prišli do izenačenja (15:15), a so jim domačini še hitreje zopet pobegnili na dva zadetka prednosti (17:15). Nato pa smo tako kot na koncu prvega polčasa spremljali igro gol za gol. Prednost Izole se je gibala med dvema in tremi zadetki. Nekajkrat so imeli priložnost prednost povišati na štiri gol, a so v zaključku napadov naredili nekaj napak. V 45. minuti pa so eno izmed priložnosti izkoristili in gostom ušli na štiri zadetke (22:18). Deset minut pred koncem tekme so gostje uspeli zaostanek zmanjšati le na gol zaostanka in tako poskrbeli za razburljivo končnico tekme. Domačini pa so se na krilih navijačev zopet odlepili od Slovenjgradčanov (24:21). V zaključku srečanja pa so Izolani stvari vendarle postavili na svoje mesto in prednost povišali na pet zadetkov (27:22). Gostom tega ni uspelo več nadoknaditi in domačini so tako slavili z rezultatom 27:24.

BUTAN PLIN IZOLA : SLOVENJ GRADEC 2011 27:24 (13:11)
Brumen 8, Petrović 6, Glendža 8, Cvetko 6

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RD Butan plin Izola

Komentarji