Rokometaši Maribora boljši od Velenjčanov

Mariborčani so na prvi domači tekmi v svoji dvorani Tabor pričakali ekipo RK Gorenje Velenje. Mariborčani, ki so sezono začeli z dvema tesnima porazoma bodo poizkusili presenetiti favorizirane Velenjčane, ki imajo po dveh krogih na svojem računu zmago in poraz.


Domačini so tekmo odprli bolje in si hitro priigrali prednost treh zadetkov (4:1). Na začetku je bil trn v peti Velenjčanom tudi izjemno razpoloženi Mark Ferjan, ki je hitro zbral nekaj obramb. Njegovim soigralcem je to dalo krila, saj so prednost povišali na štiri zadetke (6:2). A Rokometaši Velenja se kot favoriti niso predali in zaostanek hitro začeli nižati. Tako so se z delnim izidom 0:4 gostiteljem približali le na zadetek zaostanka. Trener Maribora Marko Šibila je bil zato primoran vzeti minuto odmora. V taktičnem smislu bi lahko rekli, da je bila to odlična poteza, saj so si domačini zopet priigrali štiri zadetke prednosti (11:7). Razlika štirih zadetkov je bila tudi ob polčasu (13:9).

Velenjske ose pa so odlične odprle drugi polčas in zopet prišli le na zadetek zaostanka (13:12). V 38. minuti pa je Mariborčanom dodatno težavo povzročil Filip Jerenc. Jerenc je namreč prejel direktni rdeči karton. Glavna težava je bila v tem, da je to tega trenutka že dosegel 6 golov. Domačine je kot kaže to zmedlo, saj so rokometaši Velenja izid izenačili (16:16). Od tega trenutka dalje smo spremljali igro gol za gol. V 53. minuti pa so gostje prvič na tekmi tudi povedli (20:21). Mariborčani so hitro izenačili in tekmo zopet povedli. V zaključku je bil na golu zopet izvrsten Mark Ferjan, ki je omogočil soigralcem, da so se odlepili in tekmo na koncu pripeljali sebi v prid (25:22). Mariborčani so tako prišli do prve zmage v novi sezoni in po uvodnem krogu, ko je Velenjčane šokirala Loka, jim tako zadali še drugi poraz.

MARIBOR BRANIK : GORENJE VELENJE 25:22 (13:9)
Jerenc 6, Velkavrh 4; Verdinek 7, Miklavčič, Kavčič M. in Kavčič A. po 3 

Rdeči karton: Filip Jerenc, 38 minuta

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji