Ribnica do zmage na težkem gostovanju v Trebnjem

Dolenjski derbi med ekipama RK Trimo Trebnje in RD Riko Ribnica je upravičil derbi, ki so ga napovedovali pred tekmo. Poleg Celjanov sta obe ekipi prvi dve tekmi osvojili in bili tako pri vseh točkah.  Če bo kateri izmed ekip ostalo ostati s 100% izkupičkom po treh tekmah pa bomo videli.


V začetni fazi tekme smo videli kar nekaj menjavanja v vodstvu, a si noben od ekipi ni priigrala omembe vredne prednosti. Kot prvim se je v 17. minuti nekoliko uspelo odlepiti gostom iz Ribnice, ki so povedli s tremi zadetki prednosti. S tem se seveda niso zadovoljili in nadaljevali v tem tempu in prednost počasi večali. V zaključku polčasa so bili Trebanjci izjemno nerazpoloženi kar si izkoristili gostje in si tako do polčasa priigrali prednost šestih zadetkov (11:17).

Trebanjci so v drugi polčas vstopili z željo po preobratu. V začetni fazi so počasi topili prednosti Ribničanov. V 36. minuti je ta znašala le še dva zadetka (16:18). Nato smo spremljali igro gol a gol. Prednost gostov se je gibala med dvema tremi zadetki. V 49 minuti pa se je Ribničanom zopet uspelo nekoliko oddaliti (19:23).  Večjega presenečenja pa Ribničani ,ki so v tekmo vstopili kot favoriziran ekipa niso dopustili. Na koncu so zasluženo dve točki odnesli domov in slavili z rezultatom (23:26).

TRIMO TREBNJE : RIKO RIBNICA 23:26 (11:17)
Hamidović 7, Udovič 4, Ranisavlejvič in Horvat po 4

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji