Koprčani do prve zmage

V športni dvorani Marof sta se se pomerili ekipi MRK Krka in RD Koper. Rokometaši Krke so pred tekmo imeli na kontu zmago in poraz, medtem ko so igralci Kopra, po porazu v prvem krogu, v prejšnjem doma remizirali z Loko.


Zelo izenačen začetek tekme, saj si nobena izmed ekip ni priigrale večje prednosti. Kot prvim je to uspelo rokometašem Krke, ki so v 19. minuti po zadetku  Marka Batagelja ušli na tri zadetke prednosti (9:6). V končnici prvega polčasa se ni kaj dosti spremenilo. Koprčani so imeli nekaj priložnosti, da bi se približali, a so imeli domačini na golu razpoloženega Žigo Urbiča, ki je zaustavil nekaj strelov in tako so Krkaši na odmor odšli s prednostjo štirih golov (14:10).

V drugem polčasu so domačini nadaljevali z izjemno dobro igro iz konca prvega polčasa. Koprčanom so namreč ušli že na pet zadetkov prednosti (17:12). Nato pa so se prebudili tudi rokometaši Kopra, ki so drugi polčas začeli nekoliko bolj zaspano. S štirimi hitrimi zadetki so se namreč igralcem Krke približali le še na gol zaostanka (17:16). Ta prednost Krkašev ni tajala dolgo, saj so Koprčani v 44. minuti rezultat zopet izenačili (19:19).  Rokometaši Kopra pa so nato pripravili pravi preobrat. Gostje so namreč  ekspresno dosegli nekaj zadetkov in si pred gostitelji priigrali že, kar lepo prednost v zadetkih. Povedli so namreč z rezultatom 21:25. Domačinom so v koncu tekme pošle moči, saj se igralce Kopra niso uspeli več resno približati. Rokometaši Kopra so tako s  končnim izidom 23:29 prvo zmago odnesli s seboj na Primorsko.

KRKA : KOPER 23:29 (14:10)
Kukman, Kete in Jakše 4;  Sokolič in Krečič 7

Rezultati by SofaScore

Foto: MRK Krka

Komentarji