Dobova do zmage nad Ormožem

Športna dvorana Dobova je gostila tekmo med domačo zasedbo in gostujočo ekipo RK Jeruzalem Ormož. Gostje so na to tekmo prišli z dobro popotnico, saj so na zadnji tekmi premagali Izolo, medtem, ko so Dobovčani visoko izgubili pri državnih prvakih.


V prvi polovici si nobena izmed ekip ni priigrali kakšne večje prednosti. Nekaj menjav v vodstvu drugače pa sta ekipi izmenjujoče dosegali gole. V 16. minuti pa so domačini po zadetku Marka Sintiča prvič na tekmi povedli z dvema zadetkoma (9:7). Rokometašem Dobove je igra nato stekla, saj si prednost počasi večali. Največja prednost, ki so si ji domačini priigrali v prvem polčasu je bila pet golov (14:9). Ta je do konca polčasa skopnela za 2 zadetka, tako, da je bil rezultat ob polčasu 15:12.

Rokometaši Dobove so tudi drugi polčas začeli odločno. Na krilih vratarja Tilna Lebena, ki je že ob koncu prvega polčasa prikazal nekaj obramb je s tem nadaljeval tudi na začetku drugega in omogočil soigralcem, da so naredili razliko petih golov (18:13). Ormožani pravega recepta kako bi se vrnili v tekmo in spreobrnili rezultat sebi v prid niso našli. To pa so izkoristili domačini, ki so svoje vodstvo le še povečali in tako v zaključek tekme vstopili mirno. Ob koncu tekme je bila razlika sedem zadetkov (31:24). Dobovčani so tako slavili tudi na drugi domači tekmi in dokazali, da če bodo v takem tempu igrali do konca sezono lahko še pošteno mešajo štrene najboljšim.

DOBOVA : JERUZALEM ORMOŽ 31:24 (15:12)
Sintič 8, Florjančič 6; Žuran 8, Kocbek 4

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: MRD Dobova

Komentarji