Najboljši igralec 3. kroga lige NLB

Tretji krog 1. NLB lige sta v sredo otvorila Celje in Urbanescape Loka. Celjani so tekmo v gosteh pričakovano dobili in ohranili prvo mesto na lestvici. V petek sta se na Dolenjskem derbiju pomerila Trimo in Ribnica, tekmo pa so z majhno razliko dobili Ribničani. Koper je v Novem mestu prišel do prve zmage nad Krko, Mariborčani so na domačih tleh šokirali Velenje in slavili z razliko treh golov, Dobova je še petič zapored na domačih tleh premagala Ormožane, obračun novincev med Izolo in Slovenj Gradcem pa so dobili rokometaši Izole.


Na Dolenjskem derbiju je blestel vratar Ribnice Nebojša Bojić, ki je s petnajstimi obrambami po mnenju obeh trenerjev odigral odlično tekmo in bil izbran za najboljšega igralca tekme.

V Škofji Loki na tekmi med Urbanescape Loko in Celjem je v vratih znova odlično delo opravil Miljan Vujović. Mladi slovenski reprezentant je zamenjal nerazpoloženega Ferlina in zopet izkoristil minutažo. Vujović je na tekmi z Loko zbral 9 obramb.

Na derbiju med Mariborom in Velenjem je za končno zmago Vijoličastih veliko prispeval vratar Mark Ferjan, ki je v letošnji sezoni okrepil vrste Maribora. Mladinski reprezentant je na tekmi proti osam zbral 13 obramb.

Gostovanje Ormožanov v Dobovi še vedno ostaja nerešljiva uganka. Najboljši strelec tekme je bil z osmimi zadetki Marko Sintič, ki je bil izbran tudi za najboljšega igralca tekme.

Dvoboj novincev v ligi NLB so dobili Izolani, najboljši posameznik tekme pa je bil Matjaž Brumen. Nekdanji slovenski reprezentant je za svojo ekipo zadel 8-krat in postal najboljši strelec tekme.

Eden izmed ključnih igralcev za prvo zmago Kopra v letošnji sezoni lige NLB je bil Tilen Sokolič. Redni kandidat v glasovanju za najboljšega igralca kroga je na tekmi proti Krki zadel 7-krat.

Komentarji