Celjani brez presenečenja proti Parizu

Celjski rokometaši so po reprezentančnem premoru znova odigrali tekmo elitne EHF Lige prvakov. V 11. krogu so gostili evropskega velikana Paris Saint-Germain, ki trenutno zaseda tretje mesto, Celjani pa so na šestem.


Ob dobri podpori s tribun so Celjani dobro odprli tekmo. Zvezdnikom iz Pariza v začetnih minutah niso pustili preveč prostora za večjo razliko. Domačini so v 5. minuti prišli do prvega vodstva na tekmi, ko je za 3:2 zadel Domen Novak. Dobro serijo Celjanov so z delnim rezultatom prekinili Parižani in v 13. minuti povedli s 5:7, z minuto odmora je reagiral trener Celja Tomaž Ocvirk.

Po kratkem premoru nismo videli večjih sprememb v igri Celjanov. Gostujoči vratar Vincent Gérard se je izkazal z nekaj izjemnimi obrambami in Parižani so prvič na tekmi povedli za +3 (6:9). V 19. minuti so Celjani z dvema zaporednima goloma prišli do priključka (9:10), a so Parižani spet pobegnili na varnejšo razliko. V zadnjih minutah so Celjani povsem popustili in dopustili gostom iz Pariza nekaj lahkih zadetkov. Prvi polčas se je končal pri rezultatu 13:17.

V začetnih minutah prvega polčasa so Celjani zaigrali boljše v obrambi, v napadu pa je blestel Josip Šarac. Celjski vitezi so z izjemno igro ujeli Parižane in se v 39. minuti povsem približali Parižanom (20:21). V vratih Celja se je razbranil Klemen Ferlin, ki je zaustavil nekaj pomembnih strelov in Celjane držal v igri za osvojitev morebitne točke. V naslednjih minutah so Celjani nekoliko popustili in zapravili nekaj stoodstotnih priložnosti. Gostje so se v zadnji četrtini srečanja znova odlepili od Celja in v 46. minuti tekme povedli s 21:25.

Ob začetku zadnjih desetih minutah tekme so se Celjani znova približali na dva gola zaostanka (26:28) in držali stik z močnim nasprotnikom. V 56. minuti so gostje zadeli za +4 (31:27), a so Celjani kmalu odgovorili z zadetkom. Odločilni zadetek za končno zmago Francozov je dosegel Sigurdsson, ki je zadel za 28:33. Končni rezultat tekme je bil 29:33.

Foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji

EHF LIGA PRVAKOV, SKUPINA A, 11. KROG

Nedelja, 9. februar, ob 17. uri, Zlatorog
RK Celje Pivovarna Laško – Paris Saint-Germain HB 29:33 (13:17)

Komentarji