Velenjčani prebili led pokala EHF, a žal neuspešno

Prvo tekmo v Evropi so v letošnji sezoni odigrali tudi rokometaši RK Gorenje Velenje. V pokalu EHF so se v gosteh pomerili z nemškim predstavnikom SC Magdeburg.


Tekmo so bolje odprli domačini in si hitro priigrali štiri zadetke prednosti (6:2). Zaradi tega je moral reagirati Zoran Jovičić s svojo prvo minuto odmora. V začetku tekme je preglavice Velenjčanom povzročal tudi vratar Magdeburga Tobias Thulin. V 10. minuti je krajši strelski premor velenjskih os prekinil Grega Okleščen (7:3). Rokometašem Velenja igra v napadu v prvem delu prvega polčasa nikakor ni stekla, kar so na drugi strani uspešno izkoriščali Nemci, ki so v 15. minuti vodili že s šestimi goli prednosti (10:4). Drugih 15. minut prvega polčasa pa so Velenjčani vendarle pokazali igro katero so prikazali tudi na uvodnih tekmah lige NLB v novem letu. V golu se je z nekaj obrambami izkazal tudi Emir Teletović. V samem zaključku prvega polčasa pa so Velenjčani zaostanek znižali na le dva zadetka (15:13).

Tudi drugi polčas so rokometaši Velenja nadaljevali odlično in hitro po golu Aleksa Kavčiča prišli le še na zadetek zaostanka (16:15). Nato smo spremljali precej izenačeno tekmo, saj sta bili ekipi ves čas zelo skupaj. Velenjčani so v 39. minuti prvič na tekmi povedli preko Andrisa Celminša (18:17). A vodstvo ni trajalo dolgo, saj so Nemci hitro ponovno izenačili in prešli v vodstvo. Z nekaj napakami v obrambi so velenjske ose dopustile, da so si rokometaši Magdeburga zopet priigrali manjšo prednost (22:19). Pri rezultatu 23:20, je Matic Verdinek zapravil sedemmetrovko, kar so izkoristili domačini in povedli s štirimi goli. Igralci Magdeburga so do konca obračuna nadzorovali potek srečanja in ga uspešno pripeljali sebi v prid. Končni rezultat je bil 32:26.

Najboljša strelca na tekmi sta bila Daniel Pettersson pri ekipi Magdeburga z 9 goli ter Vladimir Bojanič z 5 zadetki pri Velenjčanih. Pri Velenjčanih se je izkazal tudi Emir Taletović s 14 obrambami.

Nedelja, 9. februar, 13:00
SC MAGDEBURG : GORENJE VELENJE 32:26 (15:13)

GORENJE VELENJE: Taletović (14 obramb), Panjtar, Celminš 5, Bojanić 5, Haseljić 3, Verdinek 3 (2), Matanović 2, Mazej 2, Kavčič M. 2, Okleščen 2, Kavčič A. 1, Tajnik 1, Miklavčič, Levc, Drobež, Šol

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji