Škofljica v drugem delu prerojena, dirigentsko palico prevzel Luka Kljun

Igralci ŠRD Škofljica so ob koncu prvega dela sezone zasedali zadnje mesto in so bili od obstanka oddaljeni 5 točk. Pred nadaljevanjem prvenstva so pripeljali 3 okrepitve: Luko Kljuna, Jureta Kljuna in Domna Ločičnika. Predvsem Luka Kljun pa je v drugem delu sezone jeziček na tehtnici v korist Škofljice. Po remiju proti Krčanom so v petek premagali Šmartno.


Škofljica je že takoj na začetku prvega polčasa pokazala, da bo imelo Šmartno ogromno dela, če bo želelo s Škofljice odnesti kakšno točko. V 3. minuti so domačini povedli s 3:1 in prednost držali vse do 10. minute, ko je gostom iz Šmartnega uspelo izenačiti. Nato so Šmarčani povedli (19. minuta, 9:12), a se domačini niso predali. Polčas se je sicer končal z vodstvom gostov (14:16), a so v drugem delu rokometaši Škofljice izid preobrnili.

 Vse do 38. minute so gostje držali vodstvo, nato pa so po zadetku Anžeta Nereda domačini izenačili na 22:22. Ekipi sta bili rezultatsko skupaj vse do 50. minute, takrat pa je s svojo simultanko na sceno stopil Luka Kljun, ki je na Škofljico prišel iz mariborskega prvoligaša. V zadnjih 5 minutah je zadel trikrat in svojo ekipo popeljal do zmage s 34:32.

Najboljši strelec tekme je bil prav Kljun, ki je zadel 10 golov, s čimer nadaljuje svoj “strelski pohod”, ki ga je začrtal proti Krškem, ko je bil uspešen osemkrat. Na gostujoči strani pa je največkrat nasprotnikovo mrežo zadel Andraž Justin (8 golov), še en igralec, ki v svoji ekipi v letošnji sezoni strelsko izstopa. 

1 RD LL Grosist Slovan 24
2 MRK Ljubljana 21
3 RK SVIŠ Ivančna Gorica 19
4 ŠD Mokerc KIG 17
5 RK Dol TKI Hrastnik 15
6 RK Krško 14
7 RD Rudar 12
8 RK Drava Ptuj 12
9 RK Črnomelj 10
10 RD Herz Šmartno 10
11 RK Grosuplje 9
12 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 8
13 RK Brežice 7

FOTO: ŠRD ŠKOFLJICA

Komentarji