Najboljši igralec 17. kroga lige NLB

V 17. krogu 1. državne rokometne lige smo lahko spremljali 120. večni derbi med Celjem in Velenjem, ki se je tokrat končal brez zmagovalca. Oslabljeni Maribor je doživel še 13. poraz v letošnji sezoni lige NLB proti Ormožu, Ribničani so uspešno gostovali pri Kopru, Slovenj Gradec je izgubil v Novem mestu, Dobova je slavila v Izoli, tekma v Škofji Loki med Urbanecape Loko in Trimom pa se je končala brez zmagovalca.


Celjani so v 17. krogu lige NLB prvič v letošnji sezoni oddali točko večnemu tekmecu iz Velenja. Velenjčani so se veselili izjemno pomembne in prigarane točke in ohranili niz neporaženosti. Na 120. večnem derbiju je blestel Aleks Kavčič, ki je zadel 5-krat.

Jeruzalem Ormož je znova prikazal dobro predstavo in Mariboru zadal novi poraz. Odlična igra Jeruzalemčanov se kaže tudi na lestvici lige, kjer Vinarji zasedajo trenutno 6. mesto. Na tekmi z Mariborom je odlično odigral Jure Kocbek, ki je bil izbran za igralca tekme.

Ribničani so se po visokem porazu proti Velenju pred dvema tednoma očitno pobrali in znova začeli nabirati točke. Tokrat so bili uspešni na gostovanju v Kopru in s Primorske odnesli pomembno zmago. Igralec tekme je Risto Vujačić, ki je za Ribnico zadel 6-krat.

Slovenjgradčani so v naletu upali na novo presenečenje v Novem mestu, a je Krka na domačem terenu prikazala kvalitetnejšo igro od Korošcev. Krkaši so tako po slabših zadnjih tekmah spet osvojili dve točki. Igralec tekme je Andraž Kete.

Dobova je uspešno opravila z gostovanjem v Izoli, ki je še vedno zasidrana na dno lestvice lige NLB. Dobovčani so tako dosegli deveto zmago v državnem prvenstvu. Igralec tekme je vratar Matic Gerčer, ki je za Dobovo zbral 14 obramb.

Napeta tekma med Urbanescape Loko in Trimom se je končala brez zmagovalca. Loka je tako osvojila zanjo izjemno pomembno točko, Trebnje pa ima z remijem le še tri točke prednosti pred Dobovo. Igralec tekme je Andrej Dolenc iz Urbanescape Loke.

 

[IT_EPOLL id=”13552″][/IT_EPOLL]

Komentarji