Tesen poraz Krimovk v Podgorici

Rokometašice Krima Mercatorja so bile v obračunu drugega dela Lige prvakinj proti Budućnosti do zadnjega v igri za zmago, na koncu pa so morale v Podgorici vendarle priznati premoč Črnogorkam (28-30). Krimovke je tepla zlasti slabša igra v prvem polčasu zaradi katere so v drugem delu igre trošile moči z lovljenjem zaostanka. 


Črnogorke so Ljubljančanke kaj kmalu pustile za sabo, saj so že po uvodnih devetih minutah vodile z 2-7. V 19. minuti so se Krimovke sicer približale zgolj na dva gola zaostanka (9-11), a domačinke jim bližje niso pustile. V zaključku prvega polčasa si je Budućnost znova priigrala občutnejšo prednost, saj so Črnogorke vodile že za 6 (10-16), ob odmoru pa je razlika znašala 5 golov (12-17).

Kazalo je, da bodo rokometašice Budućnosti brez večjih težav opravili s Krimovkami, toda varovanke Uroša Bregarja se niso predale. Sedem minut pred koncem so se domačim približale zgolj na gol zaostanka (26-27), podvig pa jim je znova uspel še po zadetku Valentine Klemenčič (28-29). Na žalost pa so bile v končnici spretnejše gostiteljice, saj je Djurdjina Jauković zadela odločilni gol za 30-28. Med Krimovkami sta bili najboljši posameznici Alja Varagić in Valentina Klemenčič s po šestimi zadetki.

Za Krimovke je to še tretji zaporedni poraz v drugem delu Lige prvakinj. V soboto 22. februarja jih čaka domača tekma proti romunski Valcei.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK KRIM MERCATOR

Komentarji