Celjani do nesrečnega poraza proti Dancem

V tretjem krogu elitne Lige prvakov so Celjani na drugi domači tekmi gostili neposrednega konkurenta za preboj v izločilne boje danski Aalborg. Celjani so po treh tekmah z ničelnim izkupičkom upali na prvo zmago v letošnji sezoni Lige prvakov. Po odličnem začetku in izjemnem prvem polčasu so v drugem delu celjski rokometaši povsem popustili in zmago podarili gostom iz Danske.


Celjani so v prvem polčasu pokazali izjemno željo po zmagi. V tekmo so stopili silovito in že na začetku izkoristili protinapad ter povedli z golom Poteka. Prvih pet minut je minilo brez zadetka Dancev, nato pa je zadel Ellebaek. V nadaljevanju prvega polčasa so Celjani pokazali izjemno agresivnost v obrambi, svoje pa je dodal tudi Ferlin, ki je v prvem polčasu nanizal nekaj pomembnih obramb. Dobra obramba in hitri protinapad sta bila ključna za vodstvo Celja ob odigranem prvem polčasu tekme (14 : 10).

Drugi del tekme se je pričel obetavno. Celjani so z golom Marguča povedli s +5, a je kmalu sledil preobrat Dancev. Gostje so spremenili postavitev v obrambi in v 38. minuti zaostajali le še za 2 gola. Sledilo je nekaj zgrešenih strelov Celja in Danci so kmalu prišli do izenačenja. V zaključnih delih tekme je vodstvo prevzel Aalborg. V vrstah gostov je blestel Liaba, ki je poskrbel za vodstvo gostov z dvema goloma. Celjani so uspeli nadoknaditi zaostanek, a nato v zadnji minuti prejeli zadetek za nov zaostanek, ki ga v zadnjem napadu, ko so predolgo čakali z zaključkom, niso uspeli izničiti in tako doživeli še drug nesrečni poraz z zadetkom razlike.

Celjane naslednja preizkušnja čaka v Mariboru v Ligi NLB, kasneje pa preizkušnja proti velikemu Parizu, 13. oktobra, oktobra pa v Zlatorog prihaja norveški Elverum, ki ga Celjani morajo premagati, saj bodo sedaj v troboju morali biti boljši od Norvežanov in Zagreba.

EHF Liga prvakov, 3. krog (SKUPINA A):
Nedelja, 29. septembra, ob 17.00 (Arena Zlatorog, Celje):
RK Celje Pivovarna Laško – Aalborg 28:29 (14:10)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujovič 1 obramba, Ferlin 7 obramb; Cvetko, Razgor 2, Marguč 4, Šarac 6, Grošelj, Poteko 2, Žabič, Silva 6, Kodrin, Horžen 3, Grebenc 1, Makuc, Leban 4, Novak

Aalborg Handbold: Saeveraas 1 obramba, Aggefors 6 obramb; Jakobsen 2, Smarason 2, Norlyk, Sönnichsen, Barthold 2, Liaba 4, Jensen 5, Ellebaek 2, Marcher 4, Christiansen 1, Møllgaard, 4 Antonsen, Juul-Lassen 3

FOTO: Gregor Katič

Komentarji