Slovenke do zmage v Minsku!

Slovenske reprezentantke pod vodstvom selektorja Uroša Bregarja so odigrale drugo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2020 potekalo na Norveškem in na Danskem. Po uvodni domači zmagi proti Kosovu jih je danes v Minsku čakala povsem težja naloga, ki pa so jo slovenske igralke opravile z odliko. Boljše so bile skozi celotni obračun in na koncu zasluženo zmagale s 31 : 29.


Belorusinje so v srečanje krenile odločno in takoj na začetku povedle. Vodstvo domačink ni trajalo dolgo, saj so Slovenke kmalu izenačile in kasneje v 8. minuti povedle s 3 : 4. Od tega trenutka naprej naše rokometašice vodstva niso izpustile iz rok in od 8. minute vodile do konca srečanja. Odlična obramba in protinapadi naših rokometašic je botroval k odličnemu prvemu polčasu, ki so ga dobile z 13 : 18. 

V začetku drugega polčasa so Slovenke nadaljevale s svoji odlično igro, v 36. minuti pa so se Belorusinje približale na 2 gola zaostanka. Priključek domačink ni trajal dolgo, saj so Slovenke kmalu za tem znova povedle za +5. Do 55. minute so gostujoče rokometašice narekovale tempo, v zadnjih petih minutah srečanja pa smo videli post slovenskih rokometašic. Belorusinje so stopile na plin, a je prednost Slovenk bila previsoka, da bi lahko domačinke iztržile točko ali dve.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2020

29. 9., ob 14:30, Belorusija (Minsk)
BELORUSIJA : SLOVENIJA 29 : 31 (13 : 18)

 

FOTO: RZS

Komentarji