Dobova nadaljuje s fantastičnimi predstavami

V športni dvorani v Slovenj Gradcu so domači rokometaši gostili ekipo Dobove, ki v letošnji sezoni igra odličen rokomet. Tudi domačini so sicer na uvodnih treh srečanjih prikazali dober rokomet, a jim je vselej zmanjkalo nekaj športne sreče, da bi po povratku med elito prišli tudi do prve zmage.


Tudi na tej tekmi smo spremljali zelo izenačen začetek tekme. Domačini so bili prvi, ki so si uspeli priigrati manjšo prednost in sicer so v 10. minuti po zadetku Žige Lesjaka povedli s štirimi zadetki (11:7).  Gostje so nato vendarle ujeli pravi ritem in se začeli gostiteljem počasi približevati. Tako jim je v 20. minuti po zadetku Tea Jezernika rezultat zopet uspelo izenačiti (14:14). V samem zaključku prvega dela igra pa so Dobovčani rezultat spreobrnili sebi v prid in tako na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov (17:19).

Gostje so nadaljevali z odlično igro tudi v začetku drugega polčasa zato je bil domači trener Sebastjan Sovič po delnem izidu 0:3 primoran pri rezultatu 17:22 vzeti minuto odmora. Gostitelji po tej minuti odmora sicer niso uspeli priključiti niso pa nit dopustili, da bi se gostje odlepili. To jim je uspevalo vse do 36. minute, ko so rokometaši Dobove z dvema hitrima goloma povedli še s šestimi zadetki prednosti (20:26). Prednost gostov se je vse skozi gibala med pet in šest zadetkov. V 45. minuti je ta znašala celo sedem golov. Šest minut do konca je tekme je kazalo, da bi lahko domačini morda celo pripravili povratek, ko se si približali le na tri zadetke (32:35),  a Dobovčani niso pustili presenečenja in tekmo suvereno pripeljali do konca in slavili z 35:40. Pri domačih sta strelsko izstopala Rok Cvetko in Kenan Pajt, ki sta dosegla 12 oziroma 11 zadetkov. Pri gostih so kar trije igralci dosegli 8 zadetkov in sicer: Dorian Markušić, Vladan Lončar in Teo Jezernik.

Slovenjgradčani, ki so še edina ekipa brez zmage v letošnji sezoni bodo to v naslednjem krogu poizkušali najti pri vedno neugodni Loki. Dobova pa bo svojo izjemno sezono nadaljevala pred domačimi  navijači, ko v goste prihaja ekipa Trima iz Trebnjega.

SLOVENJ GRADEC 2011 : DOBOVA 35:40 (17:19)
Cvetko 12, Pajt 11; Markušić, Lončar in Jezernik po 8

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: MRD Dobova

Komentarji