Celjani do zmage v zadnjih petih minutah tekme

Odigrana je bila še zadnja tekma 14.kroga 1.NLB lige. V Štajerski presotlnici sta se pomerila domača ekipa mariborskega Branika in sosedje iz Celja Pivovarne Laško. V prvem medsebojnem obračunu ekip so v domači dvorani visoko slavili Celjani. Danes pa je bila zgodba nekoliko drugačna.


Tekmo so nekoliko boljše odprli gostujoči rokometaši, ki so si do 9.minute tekme že uspeli priigrati tri zadetke prednosti, 3 : 6. Svojo prednost treh zadetkov so uspešno držai vse do 22.minute, ko so Mariborčani tudi prvič na tekmi izenačili. Za 10 : 10 je zadel Uroš Štumpfl. Le nekaj minut kasneje pa je Mariborčanom tudi prvič na tekmi uspelo povesti, 11 : 10. Gostujoči trener Tomaž Ocvirk je hitro odreagiral z minuto odmora. Vendar pa so se pri Celjanih začele vrstiti nepotrebne napake, ki so jih Mariborčani odlično izkoristili. V 25.minuti tekme so uspeli povesti za tri zadetke, 13 : 10. V drugem delo prvega polčasa se je ponovno razbranil tudi domači vratar Marin Đurica, ki je že v prvem polčasu zbral 12 obramb. Do konca polčasa so Celjani svoj zaostanek uspeli še nekoliko zmanjšati. Na odmor so se odpravili z zadetkom zaostanka, 13 : 12.

Drugi polčas so odlično odprli oz. nadaljevali domači rokometaši. Kljub nekaterim nepotrebnih napakam in netočnim izvajanjem najstrožje kazni, so svojo prednost uspešno držali do 41.minute, ko je Celjanom ponovno uspelo povesti za zadetek, 16 : 17. Z minuto odmora je odregairal Marko Šibila. Sledile so izjemno napete minute tekme. Ekipi sta si izmenjavali gole, prednosti več kot za zadetek nismo videli. V odločilnih trenutkih je bil ponovno na pravem mestu Đurica, v celjskih vratih pa se je prebudil tudi Klemen Ferlin. V 52.minuti tekme se je gostom ponovno uspeli oddaljiti za dva zadetka, 20 : 22. Mariborčani se nekako niso več uspeli upreti izkušnejšim Celjanim. Končni rezultat je bil 21 : 27.

Pri domačih sta bila s petimi zadetki najbolj natančna Matija Golik in Marin Buneta, Marin Đurica je zbral 18 obramb. Pri gostih sta bila prav tako s petimi zadetki najbolj natančna Branko Vujović in Jan Jurečič.

V naslednjem krogu Celjane čaka tekma proti ekipi, ki jih je v letošnji sezoni edina premagal, RD Riko Ribnici. Mariborčani pa bodo v domači dvorani gostili ekipo Urbanscape Loke.

RK Maribor Branik : RK Celje Pivovarna Laško 21 : 27 (13 : 12)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič 1, Planinšek, Pungartnik, Celminš 2, Marušič, Simonič, Jerenec, Velkavrh 3, Ranevski, Budja, Jerebie 1, Golik 5(4), Buneta 5(1), Štumpfl 4

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 5(8)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 5, Jurečič 5, Malus 4, Kljun, Košec, Razgor 3(2), Šarac 1, Nenadić, Pajntar, Accambray, Ferlin, Kodrin 3, Horžen, Rakita, Anic 4, Bećiri 2

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 8 minut

7-metrovke: 2(2)

Foto: FB/RK Maribor Branik

Komentarji