Francozinje na vrhu Evrope!

Na današnjem sklepnem dejanju evropskega prvenstva smo lahko spremljali veliki finale med Francijo in veliko Rusijo. Francozinje so v vlogi gostitelja iskale maščevanje proti Rusinjam, ki so jih v rednem delu že premagale. Na tekmi polni emocij smo lahko spremljali pravi finale. V izjemnem vzdušju, ki so ga pričarali francoski navijači smo lahko videli napet dvoboj med dvema najboljšima reprezentancama v Evropi. V drugem polčasu so boljšo igro prikazale domačinke in olimpijske prvakinje so padle z 24 : 21


Tekma se je po pričakovanjih vseh začela napeto, obe ekipi sta bili zelo izenačeni. Po petih minutah igre so Francozinje začele s svojo napadalno igro prihajati do lahkih zadetkov. Ruske rokometašice so se znašle v krču, ki pa ni trajal dolgo, saj so izenačile že v 11. minuti (5 : 5).

Domačinke so v 19. minuti prvič zadele za prednost dveh golov (9 : 7), a so Rusinje kmalu odgovorile z dvema zaporednima goloma. Do konca polčasa sta obe ekipi igrali povsem izenačeno, v igri “gol za gol” pa so bile boljše Francozinje, ki so prvi polčas dobile z minimalno prednostjo 13 : 12.

Emocije v Accor Hotels areni v Parizu so bile na vrhuncu, ko je igralke Francije Allison Pineau prejela rdeči karton. Sodnikova odločitev je Francozinje še bolj motivirala in takoj so povedle z 3 goli prednosti. Rusija se je približala le na en gol zaostanka, več pa francoska čvrsta obramba ni dopuščala.

O premoči domačink priča tudi podatek, da Rusinje niti enkrat na tekmi niso prišle do vodstva. Rusinje so velikokrat imele priložnost za izenačenje a so svoje dodale tudi domače vratarke. Domače rokometašice so na koncu tekmo zasluženo dobile in se veselijo prvega naslova evropskih prvakinj.

EHF EURO ZA ŽENSKE

Nedelja, 16. december ob 17.30, Pariz
RUSIJA : FRANCIJA 21 : 24 (12 : 13)

FOTO: EHF EURO Facebook

 

Pripravila: Rosana Robič

Komentarji