Škofjeločani suvereno nad rokometaše SVIŠa

V Podnu sta se v 14.krogu državnega prvenstva pomerila domača ekipa Urbanscape Loke in gostje iz Ivančne Gorice. V prvem medsebojnem srečanju so zanesljivo slavili rokometaši Loke. Tudi tokrat večjih presenečenj nismo videli.


Tekmo so odlično odprli domači rokometaši in že v 9.minuti tekme vodili za pet zadetkov, 7 : 2. Gostje so se jim v 18.minuti sicer uspeli približati na dva zadetka zaostanka, vendar so se nato ponovno začele pojavljati težave na strani ekipe SVIŠa. Izgubljene žoge in nenatančnost pri strelih na gol je pripeljala do ponovnega visokega vodstva odmače ekipe, 12 : 7. Sledile so minute brez gola, katere je z minuto odmora prekinil domači trener Robert Beguš. Po minuti odmora so ponovno odločneje zaigrali domači rokometaši in se na odmor odpravili s petimi zadetki prednosti, 14 : 9.

V drugem polčasu večjih presenečenj nismo videli. Domači so si v 34.minuti tekme že uspeli priigrati osem zadetkov prednosti. Svojo prednost so uspešno držali vse do konca tekme. Gostje so svoj zaostanek še nekoliko poskušali zmanjšati, ampak na manj kot tri zadetke se jim ni uspelo več približati. Končni rezultat je bil 27 : 23.

Pri domačih je bil s sedmimi zadetki najuspešnejši Grega Jamnik, pri gostih pa je 8-krat zadel Matic Košir.

Koledarsko leto bodo Škofjeločani zaključili z gostovanje v Mariboru, Goričani pa bodo gostili ekipo Ormoža.

RD Urbanscape Loka : RK SVIŠ Ivančna Gorica 27 : 23 (14 : 9)

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc 5, Gartner, Dolenc 1, Jamnik 7(2), Jesenko M., Pipp U., Bradeško 1, Mali, Pipp M. 2, Bergant 1, Jesenko A. 4(1), Bogdanič-Jenko 3, Klemenčič 1, Dobaj, Marinović 2

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 10 minut

7-metrovke: 3(3)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Knez, Zafran 1(1), Fink 2, Grojzdek 2(1), Horvat 2, Stopar 2, Škorc, Košir 2, Pirnat, Kutnar 1, Krabonja 2, Željko 1, Vencelj, Bučar, Košir 8(2), Vidmar

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 6 minut

7-metrovke: 4(5)

Foto: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji