Dolani prekratki za zadetek

V Dolanki sta se pomerila domača ekipa Dola in Jeruzalemčki iz Ormoža. V prvem medsebojnem srečanju sezone je po trdih 60. minutah tekme v domači dvorani slavil Ormož. Tudi tokrat so v prvem polčasu nadzor nad samo igro imeli Ormožani, nato pa so Dolani nekoliko dvignili sam nivo igre, ki pa še vedno ni bil dovolj za morebitno slavje. Ponovno so slavili Ormožani.


Prvi polčas so domači rokometaši začeli nekoliko v krču, saj so gostom dopustili da so brez težav polnili domači gol. Veliko izgubljenih žog in nepotrebnih napak je Dolane pripeljalo do zaostanka šestih zadetkov, 12. minuta, 2 : 8. Pomagala ni niti minuta odmora domačega trenerja Aleša Sirka. Ormožani so svojo prednost uspešno držali vse do 23. minute polčasa, ko so Dolani svoj zaostanek, po dveh zaporednih zadetkih, uspeli znižati na -4, 6 : 10. Ob polčasu je bil rezultat 9 : 12.

V drugi polčas so se nekoliko odločneje vrnili domači rokometaši. V 40. minuti tekme so goste le uspeli ujeti in prvič na tekmi tudi izenačiti, 15 : 15. Nato smo videli napeto in borbeno igro obeh ekip. Ekipi sta si izmenjavali gole, prednost ni bila nikoli višja od zadetka ali dveh. V 52. minuti tekme smo videli tudi prvo vodstvo domače ekipe. Za 22 : 21 je zadel Amal Ajdari. Vendar pa je napeta končnica pripadla gostujoči ekipi. Veliko preglavic in nevšečnosti pa je v Dolanki povzročala tudi sporna dvominutna izključitev domačega igralca v izteku tekmovalnega časa ter s tem pridobljena 7-metrovka, ki jo je uspešno izvedel Tilen Kosi in pripeljal Ormožane do zmage, 24 : 25.

Pri domačih je bil z osmimi zadetki najbolj natančen Amal Ajdari. Pri gostih je z devetimi zadetki navdušil Tilen Kosi, Rok Žuran je zadel 6-krat.

Dolani svoje koledarsko leto zaključujejo z gostovanjem v Novem mestu, Ormožani pa bodo gostili ekipo SVIŠa iz Ivančne Gorice.

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 5, Klepej 1, Ajdari 8(4), Grušovnik 2, Pintar, Bauerheim, Gospodarič, Hribšek 2(1), Cigler, Ramič 2, Ribič, Jakopič, Simončič, Nunčič, Koprivc 4

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 14 minut 5(5)

7-metrovke:

RK Jeruzalem Ormož: Zemljič, Bogadi, Šoštarič, Čudič, Žuran 6, Horvat, Hebar 2(1), Šulek, Kocbek 5, Balent, Kosi 9(6), Ozmec 2, Mesarić 1, Toplak, Ciglar

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 10 minut

7-metrovke: 7(8)

Komentarji