Celjani kljub dobri predstavi brez točk na Danskem

Celjani so z gostovanjem pri Aalborgu odprli tudi novo sezono lige prvakov. Rokometaši RK Celje Pivovarna Laško se po enoletnem premoru vrača v najelitnejše rokometno tekmovanje. Celjani so se na Dansko odpravili z dobro popotnico zmage nad novomeško Krko, a za to so se morali kar precej potruditi.


Po izenačenem uvodu z nekaj menjavami v vodstvu so pobudo hitro prevzeli domači in v 7. minuti povedli s tremi goli prednosti (6:3). Celjani so bili na začetku tekme precej neučinkoviti. To je zasedba Aalborga seveda s pridom izkoristili in v 13. minuti povedli že s šestimi zadetki (11:5). Razumljivo je moral po minuti odmora seči strateg Celja, Alem Toskić in s tem prekiniti nalet domačih. Do neke mere mu je to tudi uspelo, saj so njegovi varovanci vzpostavili stik in tekmecu niso dovolili, da bi prednost še povišali. Zadnjih 10. minut prvega dela igre pa je pripadlo igralcem Celja. Na začetku so zaostanek prepolovili in se tako znova približali na tri gole zaostanka (17:14). Z minuto odmora je moral odreagirati domači trener, Stefan Madsen. Celjani so takoj po minuti odmora zaostanek znižali še za dodaten gol (17:15). Do konca prvega dela igre sta obe ekipi dosegli še po tri gole in tako na odmor odšli ob rezultatu 20:17.

Izenačen obračun se je nadaljeval tudi v drugem polčasu. Sicer so Danci nekajkrat povedli s štirimi goli prednosti (26:22), prav tako so bili Celjani nekajkrat znova le še na dveh golih zaostanka (26:24). Ekipi nista popuščali in vse do konca je bilo odprto praktično vse. V sami končnici pa so prevladale izkušnje. Danci so v 56. minuti prišli na šest zadetkov prednosti (35:29). Celjani se niso predali, a časa za kakšen preobrat jim je zmanjkalo. Do konca tekme so prišli na štiri gole zaostanka. Tekma se je končala z rezultatom 36:32.

Pri domači zasedbi je bil najboljši strelec tekme in ekipe, prvi zvezdnik obračuna, Mikkel Hansen z 10 goli, pri Celjanih je bil z 8 zadetki strelsko najbolj razpoložen Aleks Vlah.

AALBORG : CELJE PIVOVARNA LAŠKO  36:32 (20:17)
Hansen 10, Claar 7; Vlah 8, Marguč 7

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji